Можете да имате по-сочни устни без инжекции!

Какви са начините да уголемим устните си по естествен път?

Четкайте и ексфолирайте устните си

След като сте измили зъбите с четка, направете го и с устните. Текстурата и видът на устните ще се подобри значително, ако ги търкате леко и нежно със суха, мека четка за зъби. Това ще премахне мъртвите клетки и ще направи устните по-гладки, както и ще стимулира кръвообращението, заради което устните ще изглеждат по-обемни. За да подобрите ефекта от пилинга, може да сложите малко мед или вазелин върху четката.

Ексфолирайте устните редовно, за да изглеждат по-големи.
Доброто ексфолиране ще подобри кръвообращението, в резултат на което устните се подуват леко и изглеждат по-големи, както и по-млади.

Пригответе си натурален скраб, като смесите малко количество захар и вода като паста. Добавете няколко капки овлажняващо масло за по-добро хидратиране и нанесете сместа върху устните. Масажирайте в малки кръгове, след това изтрийте и нанесете любимия си балсам.

Използвайте натурални средства вместо химически продукти за уголемяване на устните

Направете си такъв плъмпър с помощта на есенциални масла и натурални домашни съставки. Ефектът няма да е дълготраен, но ще придаде на устните повече обем и чувственост поне за няколко часа.

Канелено масло

Това е една от основните съставки в повечето продукти за уголемяване на устните. Стимулира капилярчетата в устните и подобрява кръвния поток, като прави устните големи и розови. Добавете капка от него в балсама за устни или в глоса и го използвайте всеки път, когато искате устните ви да изглеждат по-атрактивно. Може да усетите леко опъване или парене, но ще отшуми бързо.

Масло от мента

Действа на същия принцип като канеленото, но има и приятен охлаждащ ефект. Добавете няколко капки към чаена лъжичка вазелин и го използвайте редовно като балсам.

Масло от чушки кайен

Може да си приготвите домашен балсам като смесите 1 супена лъжица кокосово масло с 1/3 супена лъжица разтопено какаово масло и 20 капки бадемово масло. Добавете към това и 2 капки масло от кайен и ще се сдобиете с натурален балсам за уголемяване на устните.

Правете редовни упражнения за устни

Звучи странно, но тези упражнения също ще помогнат устните да изглеждат по-големи. Трябва да сте постоянни и да ги правите всеки ден поне един месец, а след това поне три пъти седмично.

Подсвиркване

Жените и мъжете, които свирят на духови инструменти имат по-пълни устни, защото редовно използвате мускулите им. Най-лесният начин и вие да постигнете същите резултати е да изберете любимата си мелодия и да си я подвирквате в продължение на 3 до 5 минути на ден колкото се може по-силно.

Усмивки и целувки

Дръжте устните затворени и се усмихнете колкото се може по-широко. Задръжте усмивката за 5 секунди и избутайте устните напред, сякаш ще целунете някого. Задръжте отново 5 секунди. Повторете всичко поне 20 пъти.

Движете настрани и завъртете

Затворете устни и ги стиснете, след това ги движете наляво и надясно колкото можете повече, като задържате по 5 секунди на всяка страна. Повторете 15 пъти.
Затворете устни, протегнете ги напред като за целувка и опитайте да ги завъртите по часовниковата стрелка поне два пъти, след това обратно. Повторете 10 пъти.

Перфектна грим визия с розово червило
Грешките, които допускаме при оформяне на веждите

10 идеи за маникюр в бяло

15+1 идеи за пастелен маникюр
Изберете неутрален нюанс червило според вашия тип кожа