Лесен трик от Гуинет Полтроу, спасение за дехидратираната кожа

На 47, с две деца, постоянно ангажирана и на път… и въпреки това има по-красива кожа от повечето жени на 30.

Да, вероятно заслуга имат продуктите от собствената й марка “Goop”, но Гуинет има още много малки, но полезни съвети за перфектен външен вид. Пред сайта whowhatwear  тя споделя няколко от триковете си, с които се справя с дехидратираната си кожа.

Един от тях е да смесва във водата си щипка хималайска сол. Това минерализира течността и я прави по-полезна за тялото и кожата й.

“Пия толкова много вода на ден, винаги съм го правила, но въпреки това бях видимо дехидратирана. Проучих ползите от минерализираната вода и започнах да добавям хималайска сол към нея, за да се приема по-добре от тялото ми. Няма добър вкус, но разликата с този трик е огромна”, заявява Гуинет.

Други нейни тайни за красива кожа са редовното ексфолиране, последвано от нанасяне на хидратираща маска. Особено, когато пътува, актрисата се опитва да полага допълнителни грижи за красотата си.

Обича и да използва витамин С – както в козметиката си, така и в диетата. Според нея така успява да обогати кожата си с всички нужни полезни вещества, а това й дава красивия блясък.

Гуинет Полтроу: “Не виждам себе си красива”

Гуинет Полтроу не живее със съпруга си

 

tips