Кокетната естетика, вдъхновена от Лана Дел Рей

С носталгия по лятото, новите бюти тенденции гледат към миналото по меланхоличен начин. И главен герой тук, разбира се, е Лана Дел Рей. Певицата с корона от рози, много дълга очна линия и розови бузи ни връща към хиперженствената привлекателност. Предложена отново от тенденциите в TikTok, кокетната естетика се завръща, за да ни въведе отново в модата на грима и прическите.

@rag.report another tumblr aesthetic revived ✨ #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #coquette #coquetteaesthetic #dollette #fashiontiktok ♬ Peace – Official Sound Studio

Заедно с други тенденции като Barbiecore и Y2K, които претендират за женственост, като дори понякога я отвеждат до крайности, в комбинация от преувеличаване и шокиращи цветове, кокетната естетика вдъхва живот на трендовете от миналото. Всички се сещаме за Дисни принцесите, олицетворяващи чар и концепция за женственост.

Кокетната естетика като средство за изразяване на себе си

Революцията, настъпила в средата на 1900 г., свързана с идеята за женската чувственост и невинност, днес си проправя път отново. Все пак интелигентната жена прегръща своето женствено чувство за естетика. Винтидж роклите, перлените огърлици, панделките в косите и обувките от миналото се превръщат в must haves, за да се потопим напълно в новия тренд.

Основното тук е да се съсредоточим върху семпъл, изчистен грим, който започва от добре структурираната рутинна грижа за кожата с качествени продукти. Това, от своя страна, е последвано от лека и блестяща основа, завършена с нотка руж, кукленски очи с много фини мигли и тънка очна линия. И нека не забравяме за сочните устни, които можем да постигнем с използването на молив и гланц за устни.

За да открием правилното вдъхновение трябва да се насочим към профилите на знаменитостите. А сред тях са Лили Роуз Деп, Оливия Родриго и, разбира се, кралицата на кокетките – Лана Дел Рей.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Inspo: Устните на Хейли Бийбър се превръщат в есенна тенденция