Когато денимът срещне очната линия

Бихте ли се осмелили да носите очна линия с цвят на деним? 

Именно това е най-горещата beauty тенденция в момента, според звездния гримьор Сър Джон. А както посочват колегите ни от Allure: когато гримьорът на Бионсе определи нещо като нов тренд, не се колебаем да го проверим!

Сър Джон е отговорен за някои от най-запомнящите се грим визии на изпълнителката на “Lemonade”, но също така работи и с други звезди и зад кулисите на модни ревюта и фотосесии. Винаги можем да очакваме нещо смело и различно от негова страна, ето защо бяхме запленени от грима, който създава за топмодела Джоан Смолс. В своя Instagram Сър Джон сподели снимка на Джоан, която позира с очна линия в цвят деним. Очите на пуерториканката са очертани с наситен, електриковосин нюанс, а останалият грим е семпъл. Единствено бронзирани скули и бледорозово червило допринасят фокуса да падне върху погледа на Смолс.

Различните типове очна линия и кога да заложим на тях

Джоан Смолс

Очната линия излиза съвсем леко във външния ъгъл на клепачите, оформяйки класическо “котешко око”. Сър Джон завършва визията на Джоан със спирала в същия наситен син нюанс.  

За очна линия, която издържа цял ден

Синята очна линия е перфектен избор за края на лятото, особено когато стои толкова добре, съчетана с бронзирано лице. След като се поровихме в меката на beauty вдъхновенията Instagram, открихме, че много грим ентусиасти също са почерпили вдъхновение от Сър Джон, пресъздвайки визията у дома.

Шей Мичъл

Друг негов колега, Патрик Та, който гримира звезди като Джиджи Хадид, Джена Дюан Тейтъм и момичетата Кардашиян, има своя интерпретация на очната линия в цвят деним. Върху лицето на любимата си муза, актрисата Шей Мичъл, Патрик съчетава два приковаващи вниманието нюанса на синьото и червеното. Докато горният клепач на Шей е покрит с нежни сенки с брознов блясък, долният е очертан в синьо. Върху устните й Патрик нанася ултра ярко червено червило с матиран финиш. А резултатът е впечатляващ!

Очна линия Lancôme Grandiôse Liner в синьо; водоустойчива очна линия Dior Diorshow Pro Liner в тъмносиньо