Какво остава и какво си отива – хитовете в есенния грим

Нов сезон, нова визия – горещо ни вълнуват кои са хитовете в грима този сезон. Дали нещо от миналата есен остава популярно и тази, как не бива да се гримираме? Ето кои са трендовете, които модния подиум наложи за есен 2013.

Без котешки очи – хитът е визията с размита очна линия

Секси визията на дива котка си е класика, която владееше неотстъпно първото място в класацията на предпочитаните грим техники в продължение на няколко сезона подред. Време е да отстъпи място на доста сходна визия, която обаче внася глътка новаторство и примамлив look. Леко опушен грим, но не прекалено – линията на очите е очертана с мек кол молив, а след това разнесена с ефект на “отшумяване на цвета”.

Без червено червило – цветът е бери

Още миналата година сред морето от червени устни плахо започна да се промъква един леко “подправен” цвят – този на горските плодове. Или, за да сме по-прецизни, цветът е в спектъра между червеното и лилавото, като тоновете му варират от богатото виолетово, винено и наситените тъмно лилави горски плодове. Различните подтонове правят берито лесно за носене от всяка жена.

Без черна очна линия – металик е новият цвят

Сребриста, златна или бронзова, абсолютният хит на модните подиуми е металическата очна линия. Подобно на черното, прави окото изпъкнало и ярко и бързо се превръща в универсално решение за всеки цвят на очите. Как ще бъде нанесена е въпрос на вкус.

Без небрежна плитка – гладкото е новото неглиже

За разлика от лятото, когато особено много се радвахме на бързото и небрежно сплитане на косата, есента носи своето изискване – без хвърчащи кичури, когато правите плитката. За гладка, стегната плитка ще си помогнете с продукти за фиксиране.

Без кафяви сенки – заместваме ги с бордо

Един цвят, който беше на почит сред модните ни предпочитания и бързо се прехвърли и в бюти маниите – бордото е изненадващо подходящо за всеки цвят на кожата. Бързо трябва да се превърне в любимия цвят на зеленооките дами, подхожда им особено много.

Без лъскава кожа – светъл матов ефект за кожата

През този сезон кожата не бива да свети, лек кадифен блясък е хитът на есента. Матиращите продукти за перфектна кожа са must-have за постигане на ефект кадифена кожа, златистите хайлайтъри ще почакат до следващия сезон.

Как да сме хубави и без грим
Тайните за красота, които се крият в кухнята
7 части от тялото, които най-много издават възрастта
Перфектните вежди правят чудеса с визията