Как да се храните, за да имате красива кожа само след седмица

Идеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не желае това?

За да бъде такава, трябва да няма акне, да не е суха, да липсва хиперпигментация, тъмни кръгове под очите… Идеалният план за действие обаче включва освен козметика, също и диета.

Да, козметичната ви религия трябва да бъде почистване-тонизиране-овлажняване. Но простата истина е, че сме това, с което се храним. Според много дерматолози основният проблем на обезводнената кожа е прекалената консумация на кафе, което причинява и сив и повяхнал тен.

Суха или дехидртаирана е кожата ви?

Захарта провокира повишена секреция на мастните жлези, в резултат на което кожата започва да отделя повече себум. В резултат на това порите се замърсяват и запушват, появяват се възпаления. Под „сладко“ разбирайте не само десерти, но и напитки като газирани, сокове и други подобни.

Подобно е положението и с пържените храни – прекомерната им консумация активизира производството на себум, а това води до запушване на порите на епидермиса.

Заспали сте с грима?

Увеличете лимоновия сок – той изчиства кожата и замърсените пори. Зехтинът предпазва от възпаления. А продукти като портокали, диня, домати са богати на витамин С и действат като антиоксиданти, укрепват стените на клетките и предпазва кожата от появата на петна. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, което помага за нейната хидратация в дълбочина. Така че, избирайте правилно менюто си, за да се радвате на красива и здрава кожа.