Как да съчетаете дръзки устни с драматичен поглед

Едно от правилата на добрия грим гласи, че ако носим червило в ярък цвят, по-добре да не гримираме очите в наситени нюанси, а да ги оставим неутрални. И обратното.

Звездите на червения килим обаче ни показват, че правилата съществуват, за да бъдат нарушавани, и то успешно. Не, не е невъзможно, нито пък неестетично, да съчетаете дръзки устни с драматичен поглед. Ето как.

Хубаво е да познавате цветовете

Няма значение как ги носите, оранжевите сенки за очи никога няма да стоят добре с червено червило. Драматичен опушено сив грим обаче винаги ще си пасне перфектно с всеки тип устни и червило. Мислете така: ако не бихте съчетали два цвята в една дреха, значи не бива да го правите и върху лицето си.

Не прекалявайте

Без значение дали е черен или в цвят от дъгата, забележимият грим за очите изглежда най-добре, ако остане в близост до линията на миглите и е съчетан с подобно дръзко червило. Котешкият поглед в черно ще си подхожда с всяко червило, но ако гримът ви е опушен в лилавата гама – не. Когато вкарвате цвят в грима си, по-добре да е семпло – тънка очна линия е по-добре от блендирани сенки.

Прецизността е ключова

Понякога не е достатъчно просто да нанесете червилото директно от гилзата. За драматичните визии четката за червило е важна. Използвайте тънка четка, за да нанесете коректор около линията на устните, за да е чиста и ясна и за да намалите размазването. Същото важи и за очите – брокатена частица или миниатюрно размазване може да направи визията ви от перфектна до небрежна.

Всичко останало е семпло

Руж, бронзатор, хайлайтър и в някои случаи дори миглите – всичко трябва да остане минимално и семпло. Фон дьо тен с леко покритие или тониран крем и коректор са всичко, което ви трябва, за да завършите визията. С дръзки очи и устни останалата част от лицето трябва да изглежда свежа и естествена.

Снимки: Profimedia

Кейт Мидълтън “рециклира” тоалетите си
Най-странните подаръци, които звездите получават
Как изглеждат звездите без грим