Как да предпазим косата си през лятото?

Слънцето грее, температурите се покачват и е време да се погрижим косата ни да остане прекрасна и през тези изтощаващи я дни.

Лятото настъпи и е време за почивки и дълги безгрижни дни под жаркото слънце. Вече знаем, че трябва да използваме продукти с UV-фактор, за да предпазим своята кожа, но трябва да се погрижим и за косата си. Слънцето, пясъкът и морската вода, са най-големите врагове на нашата коса.

Сега ще ви дадем няколко съвета как да се грижите за своята коса през лятото.

Загубата на блясък, изтощаването на косата и сухите краища са признаци, с които можете да се преборите, използвайки подходящи слънцезащитни и хидратиращи продукти. Задължително трябва да използвате продукти, които имат UV-филтри и такива, които са подходящи за употреба след излагане на слънце.

Най-лесният начин да защитите вашата коса е като използвате аксесоар, за да я прикриете. Както шапките, така и шаловете са удобен и добър начин да предпазите косата си от вредители. А и през това лято те са моден хит.

Ако не искате да си сложите шапка, може да използвате слънцезащитен спрей за коса. Те съдържат кератин и предпазват косъма от неблагоприятната околна среда и слънчевите лъчи. Тези продукти са леки и хидратиращи и не утежняват косъма.

През лятото трябва да избягвате употребата на сешоари, маши и всякакви топлинно-обработващи продукти, защото те изсушават допълнително косата ви. Както и не трябва да се миете с гореща вода, защото тя също разрушава косъма.

Естествените масла са един много добър вариант за предпазване на косъма, тъй като те отблъскват ултравиолетовите лъчи, хидратират и подхранват косъма в дълбочина. Те са подходящи за хората, които имат по-сух скалп, защото овлажняват кожата на главата и косата.

Хората с по-мазен скалп, трябва да знаят, че през лятото кожата на главата се омазнява два пъти повече. Добре е да се използват шампоани и балсами за мазна коса, с натурални съставки и витамини. Подходяща е и употребата на маски, които да защитават косъма и да намалят омазняването.

След досег с морска или хлорирана вода, трябва да изплакнете добре косата си. В никакъв случай не я оставяйте да изсъхне под слънчевите лъчи, защото по този начин ще изгори.

9 навика, с които отслабването е лесно!
Визия на деня: Бионсе в дръзко райе
Любовта връхлетяла внезапно Део и Елена
Шопинг: летни чанти за всеки повод