Хитри начини да подредите гримовете си

Черпим вдъхновение как да подредим грим колекцията си, така че всичко да ни е подръка и удобно за намиране.

Случвало ли ви се е да преровите всички червила или глосове, докато най-накрая откриете точно този цвят? Или пък да се чудите къде е четката, която ви трябва в момента?

Има различни креативни начини да си създадете организационна система и да подредите изобилието в грим колекцията си, така че винаги да намирате точно това, което ви трябва. Хубавото е, че някои от тях не изискват кой знае каква инвестиция, а са толкова симпатични и стилни, че ще обновите и интериора в дома си.

Почерпете вдъхновение от няколко идеи, които събрахме.

Прозрачното винаги е удобно

В големите мебелни магазини ще намерите контенейрчета от прозрачна пластмаса с много отделения и в различни големини. Те ще ви свършат страхотна работа, за да виждате всичко в тях. Така ще знаете точно към какво посягате и няма да се озовете с четка в ръка вместо с глос, например.

Когато говорим за прозрачни контейнери, имате два варианта. Може да изберете самостоятелни шкафчета с много чекмеджета или органайзери за чекмеджетата на шкафовете, с които вече разполагате.

Залепете етикети и подредете гримовете си според вида им – подготовка за грим, фон дьо тен, сенки, пудри и т.н.

Ако пък не ви се иска гримовете ви да са изложени на показ, може да изберете вариант с непрозрачни контейнери и малки шкафчета. Добре е да си имат етикети, за да не ви са налага да отваряте всяко чекмедже.

Направете си сами органайзери

Какво по-приятно от това сами да си направите органайзери за грим, като ги украсите с въображение и в зависимост от интериора в дома ви. Ето няколко идеи:

В декоратични купички насипете декоративни камъчета и боднете в тях четките си – стои много ефектно. Украсете купичките по ваше желание. Може да използвате и буркани.

Палитрите със сенки и пудрите може да превърнете в произведение на изкуството – картина. За целта обаче ще ви трябват подходящите материали, така че да залепите на гърба на “картината” магнитно фолио, а на всяка кутийка с грим – малък магнит.