Грешките при пилинг маските, които всички правим

Знаехте ли, че не трябва да правите тези три неща с маската си?

Пилинг маските са едни от най-върлите помощници на красивата кожа. И все пак ако ги използваме грешно, няма да са ни от никаква полза. А се оказва, че в голяма част от случаите бъркаме с употребата на този продукт.

Ето кои са най-често срещаните грешки и как да ги поправим.

Оставяме маската твърде дълго

Ако 10 минути с маската са полезни за кожата, сигурно 20 минути ще са двойно по-полезни? Да, ама не. На опаковката е написано точно за колко дълго трябва да оставим продукта с причина и трябва да спазваме съвета на производителите.

Вярно е, че често просто забравяме за маската или сме ангажирани с нещо друго през този момент и без да искаме я оставяме на лицето си по-дълго. Но опитайте се да спазвате препоръчителното времетраене, защото често активните съставки започват да реагират с другите вещества, дори и с въздуха, когато са оставени твърде дълго и това може да навреди на кожата. Най-лесния начин да се справим с тази грешка е да използваме таймер, за да отчетем времето правилно.

Мултитасквате

Знаем, че има маски за всяка част от лицето – има маски за Т-зоната, където кожата е по-податлива на омазнява, и има маски за бузите и скулите, където често имаме проблем с изсушаването. Все пак, обаче, посягаме към един продукт за всички зони, за да си спестим време. Но ако направим тази малка промяна в рутината си, резултатът веднага ще си проличи.

Не използвате маска за вашия тип кожа

Няма една вълшебна съставка, която да работи еднакво добре за всеки тип кожа, и трябва да имаме това предвид, когато избираме маските си. Например за мазната кожа, трябва да търсим продукти с глицерин и хиалуронова киселина, които ще помогнат да запазим нормалната хидратация в кожната текстура. За жените със сух кожа пък, съставки като активния въглен, глината и алоето, ще бъдат особено полезни.

Да предпазим кожата си от смяната на температурите

3 домашни терапии за лице, тяло и коса

По-красиви устни само за 5 минути

 

tips