Фината разлика между френски и американски маникюр

На пръв поглед ни изглеждат почти еднакви, до толкова, че е лесно да се объркаме. Все пак между френския и американския маникюр съществува разлика, макар и малка, която се крие изцяло в степента на контраст.

Френският вариант, може би най-известният и най-популярен, се характеризира с остър контраст, създаден от оптически бялото и деликатното розово на останалата част от нокътя. Елегантна версия, подложена на непрекъснати интерпретации през годините, но която в традиционната си версия намира своите ключови точки в тези два нюанса.

Американският маникюр, от друга страна, въпреки че в техниката си на създаване е вдъхновен във всички отношения от френския, се различава с по-кремав, почти млечен цветен тон на извивката, който се слива с останалата част от нокътя, също с nude ефект.

Крайният резултат е по-естествен, по-малко въздействащ и определено по-мек.

Звездите обожават френски и американски маникюр

За да съживим американската тенденция, сред най-новите й последователи откриваме Марго Роби, която бе заложила на този емблематичен стил по време на последните Оскари.

Актрисата, обвита в черната си рокля с пайети, демонстрира изискан избор на маникюр, дело на известната маникюристка Бетина Голдщайн.

Разделянето на извивката от нокътната плочка е по-малко изразено, въпреки че техниката по всичко ни напомня френския маникюр.

За да преодолее тази фина разлика, друг звезден маникюрист, Том Бачик, сметна за подходящо да обедини двете версии в една, демонстрирайки тази толкова елегантна комбинация за Лили Олдридж.

„Кой не обича хубавия американско-френски маникюр?“, написа тя към кадъра на новите си нокти.

Въпреки различията, деликатността и елегантността на минималистичната ноктопластика не е прекомерно изпипана.

А както лондонският маникюрист Мета Франсис обяснява пред „HarperBazaar.com“, американската версия „е знак на почит към чистата естетика, която става все по-популярна.“

Несъмнено и двете идеи са изключително изискани и много подходящи за тази красива, топла и пъстра пролет.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци