Ефективни бюти трикове за заети момичета

Познаваме онези заети, силни жени, които винаги изглеждат безупречно, сякаш са се насладили на 9 часа сън, при положение, че това е абсолютно невъзможно с амбициозния график, с който се борят всеки ден.

Този отпочинал вид определено е нещо, на което може да се завиди. Но има как да се сдобиете с него, развивайки само няколко умни навика.

Започнете от калъфката за възглавница

Ако изберете сатенена калъфка за възглавница, кожата на лицето ви ще изглежда сто пъти по-добре сутрин, заради нежната материя.

Овлажняване на кожата преди лягане

Това е нещо много важно, което трябва да се превърне в закон за вас. Използвайте ползите на кремовете с хиалуронова киселина. Сдобийте се със серум, съдържащ алфа хидрокси-киселина. Не забравяйте и за околоочния крем. Тези малки ритуали ще окажат видимо благоприятно влияние върху кожата ви. Отнемат около 5-6 минути, така че няма да ви обременят по никакъв начин.

Маски и масаж

Охлаждащите маски за очи са много подценявани. Многократно е доказван чудесният ефект на леда, който стяга порите на кожата, помага за премахването на подпухналостта и подобрява кръвообръщението.

Охлаждащата маска е горещо препоръчвана от експертите, а ако ви е трудно да се сдобиете с такава, винаги можете да откриете необходимото във фризера. Важното е всичко това да бъде комбинирано с масажиране на лицето. Много по-добра алтернатива от ботокса!

    Масаж на лицето: какво трябва да знаете?

Вълшебното авокадо

Опитайте се да ядете по едно авокадо всеки ден. Те са пълни с мастни киселини, антиоксиданти и витамини, които карат кожата ви да заблести.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е една от най-полезните съставки, които можете да откриете в кухнята си. Той може да се пие, както и да се нанася върху кожата. Ябълковият оцет пречиства кожата и стяга порите. Разредете го с вода и го нанесете с памук по цялото лице. Когато го отмиете и намажете кожата си с крем, острият аромат ще бъде притъпен.

За вътрешно пречистване ябълковият оцет, в комбинация с грейпфрут и малко вода, правят същински еликсир.