Диета за кожата ни: какво да ядем и какво да избягваме

Храни, на които да наблегнете:
Зеленчуци като аспержи, краставици, сладки картофи, зеленолистни зеленчуци, тиква, броколи, карфиол, целина, марули, тиквички и зелен фасул;
Подправки като кориандър, кардамон, шафран и копър; 
Сьомга (омега-3 мастните киселини в тази супер храна имат противовъзпалителни качества и намаляват зачервяванията);
Риба, пилешко и пуешко;
Плодове като грозде, пъпеш и манго;
Куркума 

Искате по-добър метаболизъм? Правете тези 5 неща всеки ден

Диетолозите препоръчват диетата да е съставена от 25-35% свежи зеленчуци, 25-35% протеини (включително яйца), а останалите проценти да са оставени за богатите на фибри овесени ядки, гранола, ориз.

Храните с ниско съдържание на захар, както и сложните въглехидрати (варива и картофи) също са полезни за кожата, докато тези с високо гликемично съдържание (с рафинирана захар и въглехидрати), често са виновни за отключване на кожните проблеми.