Lady in red: перфектното червено червило за всяка жена

На всяка жена ѝ отива червено червило, въпросът е точно кой нюанс.

Вдъхновени от появилата се наскоро кампания за лансиране на новата ексклузивна колекция червила на L’Oreal, Paris Collection Exclusive Pure Reds, решихме да си поговорим за червените червила и как да изберете точния нюанс за вас. А колекцията на бранда включва само червени тонове, създадени специално според цвета на кожата и косата на своите лица, които подписват червилата – Блейк Лайвли, Зоуи Салдана, Джейн Фонда, Летисия Каста, Джулиан Муур, Лия Кебеде, Фрида Пинто, Ева Лонгория, Наташа Поли и Айшвария Рай.

Перфектният нюанс червено червило трябва да ви накара да се чувствате силни, секси и уверени. И всяка жена може да се осмели да носи толкова дързък цвят, стига да е намерила онзи перфектен тон, който ще стои зашеметяващо на устните ѝ.

Когато избирате вашия цвят, има няколко основни правила, които трябва да спазите, за да се получат добре нещата.

Подтоновете на кожата ви

Обикновено когато избираме червило, винаги обръщаме внимание на цвета на кожата, но не пропускайте и нейните подтонове. Топлите тонове изглеждат страхотно с оранжеви нюанси като Guerlain. Яркото, черешово червено като Rouge Dior в Rouge Massai стои разкошно на бледи, хладни тонове на кожата.

     

Поводът

Няма нищо по-ослепително от класическата грим визия с дръзко и секси червено червило и минималистичен грим – само черна очна линия и добре подчертани изящни мигли. Но все пак някои събития изискват определени нюанси, тоест има такива нюанси, които просто не подхождат на дадено събитие. Яркото и дръзко червило на Revlon Super Lustrous в цвят Fire and Ice подхожда на работния ден в офиса, когато ви се иска да придадете малко повече женственост на визията си.

Но за първа среща вероятно е по-добре да изберете не толкова категоричен и съблазнителен нюанс. Изберете червено с по-розови подтонове като Givenchy Le Rouge Rose Extravagant, то ще придаде на вида ви малко по-закачлив и непринуден вид, без да обещава непременно гореща нощ още на първа среща. Което пък ще ви осигури втора.

Настроението

Червеното върху устните може да е твърде ярко и весело, ако сте изпаднали в мрачно настроение. Но ако все пак поводът ви налага да покажете най-добрата си визия, не е нужно да игнорирате червеното червило. Дълбокото червено в подтонове на слива, подобно на Clarins Rouge Eclat 20, е добър избор в подобна ситуация.

Завършек

Какъв ще бъде финишът е въпрос на предпочитания. На дълбоките, наситени нюанси червено стои разкошно матовият завършек. Ако не ви харесва леката сухота, която имат матовите червила, може да заложите на богато матово течно червило. През студените месеци обаче наблегнете на червилата с дълбока хидратация като Avon Ultra Color Bold в цвят Ruby Shock.