Haute Couture Beauty: Висш пилотаж при красотата

От най-изкусителният поглед на ревюто на Versace до прическите в стил “Игра на тронове” при Valentino, седмицата на висшата мода в Париж ни даде подробен поглед към най-интересните beauty тенденции за наближаващата пролет. 

Думата сексапил без проблем описва всеки аспект, свързан с модна къща Versace, а Донатела и този път не разочарова почитателите си, слагайки начало на ревютата със своята провокативна колекция. Заедно с дрехите с прорези и прозрачни панели, високи цепки и мини дължини, момичетата демонстрираха опушен грим с мокър ефект, създаден от известната гримьорка Пат МакГрат. 
Роузи Хънтингтън-Уайтли зад кулисите на ревюто на Versace
Оформяйки поглед тип котешко око с гел очна линия от собствената си колекция, МакГрат превърна Джиджи Хадид, Ирина Шейк и останалите в модели в истински фатални изкусителки. В допълнение към това, гримьорката изравнява тена и подчертава веждите, завършвайки с популярните напоследък “голи устни”.  
Очите бяха в светлината на прожекторите и при Chanel и Armani Prive. С помоща на традиционна очна линия, Линда Кантело рисува дълга черта в средата на горния клепач и издължава линията на миглите, постигайки интересен графичен резултат при моделите на Armani. Гримът е завършен с помощта на бледо розово червило с много лек блясък и коса, оформена в ретро вълни. 
За дефилето на Chanel Том Печукс превръща моделите в модерни египетски кралици с грим в стил Клеопатра. Две дълги и извити линии под долния и над горния клепач, поставени сякаш с едно движение на ръката, накараха всички да заговорят за визиите на модели като Бела и Джиджи Хадид, Кендал Дженър и други. Още по-интересно беше и решението за прическите – кокове “кроасани” завършваха цялостния тоалет на момичетата на Карл Лагерфелд.
Бела Хадид за Chanel

Зад кулисите на Chanel висша мода пролет 2016

Триумф на две неоспорими класики видяхме на ревюто на Dior. Питър Филипс създава две грим визии, в първата от които на фокус са устните, оцветени с червено червило с матов финиш. В добавка към тях идват кадифена кожа, оформени вежди и извити мигли. 
При втората визия Филипс оцветява горния клепач с дебел слой черна очна линия и прибавя няколко пласта спирала. Червилото пък е телесно, едва забележимо и естествено. 
Единственият грим, който митичните жрици на Valentino демонстирираха, е сияйна кожа, постигната чрез така нашумялата техника стробинг, при която чертите на лицето се оформят с помощта на хайлайтър, поставен на местата, където светлинатата попада. 
Косите на момичетата са оформени в небрежни вълни, прихванати с плитки и завършени с аксесоар, изобразяващ сребърна змия, доближавайки ги неимоверно до образана на Денерис в “Игра на тронове”. 
Снимки: Profimedia, Instagram