Beauty триковете за перфектно селфи

Всички тези блогъри, актриси и модели, които следваме в Instagram, имат едно общо нещо помежду си – винаги изглеждат перфектно на селфитата, които публикуват от събития, снимачни площадки и партита.

Тези момичета имат доста опит пред камерите и знаят как да позират за страхотен резултат, но това не е единствената им тайна. Худа Катан, блогър и основател на собствена линия Huda Beauty и Лиха Стюърт, гримьор и учител от Make Up Forever, споделят своите изпитани съвети за перфектно селфи. 

Подгответе се

“Естествената светлина прави чудеса с цвета на кожата ви, затова се постарайте да се снимате през деня. След като сте осигурили хубаво осветление, значи сте наполовина готови. Следващата стъпка е винаги да се стараете фокусът да пада върху очите. Опушеният грим винаги е секси, а аз обожавам да придавам малко повече дълбочина на погледа, слагайки сенки с блясък върху клепачите. Изкуствените мигли също допринасят за огромна разлика на снимки,” казва Худа Катан, бюти блогър. 

Използвайте правилния грим
“Когато стане дума за грим за снимки, нужно е да избягвате прекалено матиращи и тежки фон дьо тени, защото изглеждат изкуствено. Ако има зони от лицето ви, които ви притесняват, прикрийте ги с коректор. Изкуствените мигли не са за всеки, но подчертаването на линията под горните мигли с молив прави погледа ви по-отворен и изглеждате по-отпочинали. За по-плътни устни с естествен вид можете да ги очертаете с молив, който е само един тон по-тъмен от естествения им цвят и да използвате две допълващи се червила, като в средата на устните поставите по-светлото,“ споделя Лиха Стюърт от Make Up Forever.
Снабдете се с програма за обработка на снимки
“Възможностите за такива приложения са безкрайни. Лично аз харесвам Facetunе, тъй като прави чудеса с изглаждането на кожата и прикриването на несъвършенствата, в случай, че не сте имали време да оправите грима си. Същото важи и за YouCam Makeup, която буквално може да ви преобрази, дори да нямате прическа и грим. Единственото им негативно качество е, че много лесно можете да прекалите, затова се постарайте да ограничите обработката, за да могат снимките ви да изглеждат възможно най-естествени,“ продължава със съветите Катан.

Запознайте се с функциите на телефона си
“Най-добрия трик за хубаво селфи е избягването на предната камера на телефона. Придържайте се към традиционната, тъй като тя има по-хубава резолюция. За да се уверите, че ъгълът, под който се снимате, е правилен, застанете пред огледало, за да можете да се виждате в отражението,” твърди Лиха Стюърт. 
Практиката е важна 
“Да откриеш перфектния ъгъл отнема време. За всеки човек е различно, затова според мен трябва да направите възможно най-много снимки от различен ъгъл и да разберете кой е подходящ за вас. Обикновено снимките, направени от високо, са най-подходящи, тъй като по този начин очите ви изглеждат по-отворени и по-големи. Снимките от долу не са за предпочитане (двойната брадичка е само един от резултатите), но отново зависи от човека,” споделя опита си Худа Катан.
Разбиваме най-разпространените митове за контурирането