Beauty Time: Грим вдъхновение от седмицата на модата

Grunge is back! И то по божествен начин, както ни показаха на ревюто на Versace по време седмицата на модата в Париж. 

Ева Херцигова, Карли Клос и Джоан Смолс разходиха новите модели, дело на Донатела Версаче, но дрехите далеч не бяха единственото, което правеше впечатление на ревюто на бранда. Очите на красавиците бяха силно опушени с помощта на сенки и очна линия в черно и електриково синьо, което допринесе за цялостното усещане за “бунтарска красота” на колекцията. 
Гримьорката Пат МакГрат, отговорна за макиажа на момичетата, споделя, че вдъхновението за тези така силно подчертани очи идва от незабравимите 90 години и ерата на супермоделите като Амбър Валета, която също беше сред звездите на шоуто.
Естествено, това е десетилетието на тежкия грим, бледите устни и разрошените коси, затова всичко това присъстваше и тук. Перфектен тен и едва забележимо подчертани скули завършваха визиите на моделите, като фокусът падаше единствено на очите. 
Силно подчертани клепачи с малко бронзов блясък във вътрешния ъгъл на окото, за по-отворен поглед, наблюдаваме при варианта в черно. 
Съчетанието от бял молив, поставен във вътрешните ъгли на окото и синята очна линия прави паралел с пъстрата палитра на самата колекция, където тези два цвята неизменно присъстваха върху тоалетите на момичетата. 
Снимки: Profimedia