4 неочаквани ползи от киселото мляко в грижата за красотата

Освен че е задължителен елемент от здравословното хранене и начин да си набавим калции, киселото мляко е познати и в грижата за красотата.

Богато на протеин, то подобрява структурата на костите и съответно състоянието на косата и ноктите.

Ако обаче не обичат да го ядете, има много начини да се възползвате от качествата му. Даваме ви няколко идеи.

Ръце

За мека и гладка кожа, направете си домашна терапия като към една чаша кисело мляко добавите супена лъжица мед. Медът е естествен овлажнител, който ще помогне кожата да се запази хидратирана.

Лице

Нанесете кисело мляко върху лицето, за да стегнете портите и да почистите кожата, преди да измиете с хладка вода след 10 минути. Тази маска съдържа млечна киселина, алфа хидрокси киселина, която е по-лека, но все пак подновява кожата.

Скалп

Може да използвате кисело мляко вместо балсам за коса. Отнесете една кофичка под душа и масажирайте в скалпа, върху мокра коса, оставете да постои за 10-15 минути, преди да изплакнете. Активните култури облекчават сърбежа и помагат в борбата с пърхота.

Крака

Смесете кисело мляко със ситно смлени орехи и използвайте като скраб, за да подобрите текстурата на кожата, да облекчите сухите места и мазолчетата. Киселото мляко хидратира, а орехите действат като ексфолиант.

5+1 бързи пролетни прически
5 страхотни, лесни визии с преса за коса
Искате ли промяна? Подстрижете се късо!
5+1 небрежни прически, които задължително да опитате
10+1 прически, на които не можахме да устоим