4 грешки в гримирането, които състаряват

Няколко често срещани грешки при гримирането могат да състарят лицето. Кои са те и как да ги избегнем?

Прекалено много коректор 

Когато слагаш повече коректор от необходимото, за да заличиш тъмните кръгове или бръчки около очите, резултатът е обратен. Заради голямото количество продуктът започва да се събира в гънките на кожата, а така фината мрежа от бръчици – особено около очите – се подчертава още повече.  
Съвет
Използвай минимално количество пт продукта и нанасяй чрез потупвания. Гримьорите също така съветват да разнасяш коректора с влажна гъбичка за по-фино покритие. 

Прекалено тъмен фон дьо тен 

 
Повечето жени използват фон дьо тен с един или два номера по-тъмен тон от този на кожата им. Стои неестествено, а и кожата губи свежестта и естествената си сияйност.

Съвет  

Изборът на подходящия нюанс фон дьо тен е може би най-важното нещо за еждневната ти визия. Постарай се да си вземеш в същия тон като на кожата ти, или една идея по-светъл. Във втория случай можеш да използваш перли и руж, за да подчертаеш формата на лицето си.

Прекалено много пудра

Прекаляването с пудрата, също както и с фон дьо тен, прави кожата ти да изглежда по-стара, отколкото е. Причината отново е в натрупването и фиксирането на всяка излишна прашинка точно в бръчиците по лицето. Пудрата в големи количесва освен това прави кожата брашняна и лишена от блясък. 

Съвет 

Поставяй пудра само на местата, където кожата ти е склонна към омазняване (Т-зоната), а върху останалата част на лицето мини леко с четката, по която е останало минимално количество от продукта. Ако кожата ти е по-скоро суха, можеш дори да се откажеш от фиксирането с пудра във всекидневито.  

Плътен молив за очи 

Очертаването на цялото око с плътна линия тъмен молив прави погледа уморен, а освен това е почти сигурно, че в края на деня ще се размаже. 
Съвет 
Нанеси сенки в основата и съвсем леко подчертай горната линия на клепача с молив, без да я правиш плътна и прекалено дебела. Използвай сенки и молив в сходни цветове.  
Даян Крюгер е новото лице на Chanel Beauty
Пролетно почистване за козметиката
Горещ тренд: розово червило
3 лесни съвета за почистване на козметичното чекмедже