3 пролетни beauty тренда, подходящи за ежедневието

Има толкова много нови грим нюанси, които ни се иска да изпробваме тази пролет!

Но червилото в тъмно лилаво не винаги е подходяща идея за работа в офис от 9 до 5, нито пък са очните линии в металик нюанси. Вместо тях, за ежедневието си често избираме приглушени цветове, които обаче не е задължително да бъдат скучни. Ето три начина да внесете повече настроение в ежедневния си пролетен грим, директно от червения килим!

Очна линия или сенки в лавандулов нюанс

Сенките в ярки цветове понякога могат да бъдат доста неуместни за дневен грим. Лавандуловият цвят обаче е перфектен заместител на любимите телесни палитри, тъй като е само един тон по-ярък от традиционното розово или бежово-златисто. Освен това, според гримьорите, този цвят отива на всяка кожа. Пастелните цветове създават интересен контраст между тона на кожата ни и техния цвят, затова носенето на такива сенки или очна линия винаги ще ви накара да се чувствате една идея по-специални днес. Дори не е задължително да ги нанасяте на целия клепач! Очната линия, нанесена по самата линия на косъмчетата на миглите (отгоре и отдолу) създава същия ефект, но без да е натрапчиво. 

Оранжево червило 

През последните сезони устните, оцветени в оранжево-червеникав нюанс са истински хит, тъй като това червило е идеален заместител на класическото червено през пролетта и лятото. Този цвят действа на грима както чифт обувки в неоново действат на всеки тоалет! Той е създаден, за да бъде забелязван, затова, ако го изберете, няма да имате нужда от други акценти в макиажа. 
Разбира се, подходящите цветове за ежедневието не са толкова ярки и пигментирани, и само загатват оранжевия цвят. Когато избирате правилния цвят за вас, съобразете се с подтона на собствената си кожа: изберете по-топъл цвят червило, ако кожата ви е по-тъмна и матова, и такова със студен подтон, ако тя е по-светла и розова. Дамите с по-тъмна кожа могат да експериментират с по-наситени нюанси, тъй като контраста между кожата им и цвета на червилото е една идея по-мек. 

Устни и скули с лек розов блясък

Съчетаването на грима с цвета на дрехите може и да е демоде, но съчетаването на сенките с цвета на скулите никога няма да бъде! Най-добрият начин да се сдобиете със сияен тен на лицето е нанасянето на розово-прасковен блясък на скулите и червило (или глос) в същия цвят на устните. На пазара вече се предлагат универсални стикове, подходящи за устни и скули едновременно, така че съчетаването на нюансите никога не е било по-лесно. 
Натуралните розови отблясъци подчертават и придават блясък на всеки цвят кожа. Тайната е да нанасяте ружа точно върху костта. Нанасянето му отдолу, особено ако е по-силно пигментиран, изглежда неестествено. 
Снимки: Profimedia