10 мита за подмладяването

Голямо количество изпита вода хидратира достатъчно кожата

Да, водата хидратира кожата отвътре. Но също толкова лесно се и отделя. Следователно пиенето на 2 л. вода на ден е важно условие, за да може да изградите достатъчно здрава епидермална бариера на кожата с помощта на козметиката. Ако имате суха кожа, задължително вечер нанасяйте крем със серамиди, сквален и омега-3.

Диетите не вляят на стареенето на кожата

Прекалената консумаця на сладко увеличава гликацията, т.е. разрушаването на колагена в кожата. В резултат на това лицето става по-остро, а бръчките – по-видими. От друга страна консумацията на здравословни храни, особено такива с богато съдържание на омега-3 мастни киселини, правят магия с лицето ви – намаляват напрежението в него, хидратират и уплътняват кожата. Трансмазнините в чипса и маргарина стимулират кожните раздразнения. Затова избирайте само здравословни мазнини.

4 важни стъпки в сутрешната грижа за кожата

След една определена възраст трябва да изберете: лице или дупе 

Ако не сте на безкраен хранителен режим цял живот, няма причина да се страхувате от гравитацията. Вярно е, че с възрастта телесните мазнини намаляват, но можете да задържите еластичността на кожата си, ако се грижите за нея с подходяща козметика и упражнения за мускулите на лицето. Например всеки ден при нанасянето на крема, масажирайте лицето си за около 3-5 минути. След 35-годишна възраст веднъж седмично е добре да правите т. нар. Цубоки масаж – той повдига кожата на лицето чрез движения с натиск върху костта, но след него може да изпитвате лека болезненост в областта на долната челюст.

Околоочният крем е задължителен за всички 

Да и не! Ако имате сенки или торбички под очите, задължително е да включите околоочен крем с кофеин или с витамин С, който ефективно скрива тези недостатъци. В противен случай може да използвате крема си за лиценми в зоната под очите. Той има по-виоска концентрация на съставките, което в околоочната зона работи доста добре.

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

След 50-те трябва да включите задължително и процедури  

Не е задължително – това зависи от гените ви и от състоянието на кожата ви. Може да сте на 50, но да не се нуждаете от ботокс, а понякога може да започнете да губите овала на лицето си още на 20.

Люба Вангелова