Златното правило за балсама за коса

Вечният въпрос в грижата за косата – колко балсам трябва да използваме.

Ако сложим твърде много, косъмът се утежнява, твърде малкото количество пък ще ни лиши от желания ефект.

Рийд Ърншоу е известен стилист в Америка, който се грижи за прическите на звездите. Сега той слага край на безкрайната дилема.

По въпроса за балсама за коса, ни съветва да не се страхуваме от него. “Препоръчвам както жените, така и мъжете да използват балсам, защото само така постигаме ефекта на загладен и мек косъм.”

“Ако се страхувате да използвате твърде много от продукта, защото косата ви е тънка и не искате да я утежнявате допълнително, използвайте балсам под формата на спрей без измиване. Така отново ще сте се погрижили за косата си, но без излишно количество продукти”, споделя Рийд.

Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане

“Ако все пак използвате традиционен балсам или маска за коса, най-лесното правило, което мога да ви предложа, е да нанасяте толкова количество, колкото е дебелината на косата ви, хваната на опашка. Така най-лесно можете да прецените колко продукт ви е нужен.”

Също така той ни съветва, че най-важната част от рутината ни под душа трябва да бъде измиването. Не трябва да остават никакви следи от продуктите върху косъма, иначе косата се утежнява и губи обема си.

Сухото олио за тяло – продуктът, който звездите избират за лятото

Работят ли наистина шампоаните за растеж на косата

Populartips