Защо сухият шампоан не действа

Ако сте от дамите, които са открили почти вълшебните свойства на сухия шампоан, много вероятно е той да се е превърнал в неразделна част от beauty арсенала ви. 

В случай, че не попадате сред тях, причината трябва да е само една – не сте открили формулата или продукта, който е предназначен специално за вашата коса и нейните специфични нужди.

Според стилистката Теди Кранфорд, която редовно се доверява на сухия шампоан както в салона си, така и когато работи за фотосесии, с малко повече опит и експертни съвети този продукт може да направи чудеса на коса с всякакви цветове и текстури.

Изберете спрей, ако косата ви е тънка

Сухият шампоан, който се предлага в удобна спрей опаковка за впръскване в корените, е много подходящ за придаване на повече плътност и текстура на косата. Ако оформяте прическата си със сешоар, шампоанът също така ще удължи времето между две измивания. Напръскайте от корените до средата на кичурите, а след това използвайте голяма четка, с която да ги разрешите косата си, след като сте приключили с оформянето със сешоара.

Заложете на пудра, ако косата ви е гъста или мазна

В случай, че имате по-гъста коса, за вас са вариантите на сухия шампоан, които се предлагат под формата на пудра. Това важи и за косата, която се омазнява в корените – вие имате нужда от нещо по-сухо и концентрирано, което да се справи с въпросното омазняване и да повдигне кичурите от основата им. Ако досега сте опитвали само спрей шампоан, вероятно сте забелязали, че косата ви трудно го абсорбира, какъвто проблем не би трябвало да имате с пудрите.

Не пръскайте прекалено близо до скалпа

Запазвайте определено разстояние, когато нанасяте спрей шампоан. В противен случай ще впръскате прекалено много количество в малка зона, като рискувате продуктът да намокри кичурите ви и да не се абсорбира изобщо.

Пудрите са подходящи и за след тренировка

Независимо от типа на косата си, когато сте се запътили към офиса след сутрешното посещение във фитнеса и нямате време да измиете косата си, спокойно можете да използвате пудра върху корените й. Нанесете я, а след това разрешете с голяма четка и използвайте сешоар, за да сте сигурни, че е достигнала до зоните, в които има нужда.

Използвайте спрей, когато искате повече текстура

Спрей вариантите са подходящи за всякакъв тип прически – къдрици, постигнати с маша, небрежни вълни и дори коса, изправена с преса. След като приключите със стилизирането можете да напръскате косата в корените, за да страда тя от липса на обем, както често се случва след работа с такъв тип уреди. Използвайте пръстите си, за да разнесете продукта. Ако косата ви е по-плътна и дълга, можете да напръскате и към краищата й, а след това отново да разнесете с пръсти.