Защити косата си от студа

Зимата изисква малко повече грижи за косата, ето някои правила

Това, от което страда косата, както и кожата, са температурните промени. Вътре стоим на топло, но когато излезем навън, косата е изложена на екстремен студ. Подобно на кожата, тя също иска да се погрижиш специално за нея.

Най-простото правило е да изберем продукти, които са специално създадени за грижа за косата през зимата. Има няколко важни неща обаче, които ще ни помогнат за по-добра грижа за косата.

Хидратиране

Ефектът от студа е суха коса, което от своя страна води до други проблеми. Особено важно е да хидратираш косата си в дълбочина, за да избегнеш силното изсушаване, което неминуемо предизвиква студът. Ако досега не си ползвала масла, сега е моментът да започнеш.
Може да избереш два варианта – или да заложиш на естествени масла, или на готови продукти със съдържание на такива. Маслото от жожоба и кокосовото масло са идеални за дълбоко овлажняване на косата. Преди да я измиеш със шампоан, може да опиташ масаж с предварително загрято на водна баня кокосово масло. То подхранва и хидратира скалпа, което ще предотврати изсушаване и накъсване на косъма. След като втриеш хубавото маслото в корените, като масажираш, увий косата в натопена в топла вода и изстискана кърпа за около пет минути. Това ще помогне за по-доброто абсорбиране на маслото в скалпа.
Ето и няколко продукта, които ще ти помогнат в борбата с изсушената и наелектризирана коса:
Macadamia Deep Repair Masque, Feelunique.com, 26,46 евро/ Pureology Hydrate Hydra Whip Masque, Lookfantastic.com, 32,19 евроChi Silk Infusion – Silk Reconstructing Complex, Lookfantastic.com, 15,55 евро/ Macadamia Healing Oil Treatment, Feelunique.com, 6,40 евро/ Redken Extreme Conditioner, Feelunique.com, 17,29 евро

Въпреки че изсушаването се дължи и на честа употреба на сешоар, препоръчваме да не излизаш с влажна коса навън. За да сведеш до минимум използването на горещата струя, попий добре косата с мека кърпа преди това, а ако имаш време – изчакай да поизсъхне сама и след това само я духни със сешоара за минута.

Виж още съвети и продукти в грижа за косата на страница ii