В страната на красотата с Надя Сивкова: Забравете за сухата коса през лятото

Този път Надя ще ни говори не за грим или грижа за кожата, а за друг важен фактор за безупречната визия.

Сигурни сме, че вече сте помислили за кожата си, но нека ви попитаме подготвихте ли и косата си за лятото?

Ако не сте съвсем сигурни как да отговорите на този въпрос – ние сме насреща. Предлагаме ви няколко съвета за правилна грижа през топлите месеци – в случай че не искате в края на септември да се сбогувате с 15 см от косата си.

  • Стойте възможно най-далеч от преси, маши и сешоари. Косата ни и без това е подложена на стрес от слънцето и горещината, а допълнителната термообработка ще я доизсуши до краен предел. Оставяйте я възможно най-често да изсъхва сама и наблягайте повече на аксесоари за коса, отколкото прически.
  • Когато сте на почивка, сигурно редовно мокрите косата си – басейни, плажове, спа… Има един продукт, който трябва да е винаги с нас: спрей за лесно разресване. Впръскайте го на влажна коса и тогава минете с четка или гребен. Този тип продукти минимизират заплитането и накъсването на косите. Ние препоръчваме спрей като Easy Comb от VELNEA.Обогатен е с витамини А и Е, пантенол, както и билкови екстракти за мекота и сияние.

  • Подстригвайте редовно косата си – веднъж на месец-два. Фризьорът най-добре ще знае по колко, спрямо индивидуалния й растеж. Така косата винаги ще изглежда свежа и ще стимулирате растежа й.
  • Колкото е важно да покриваме тялото и да го пазим от слънчевите лъчи, толкова е важно и да покриваме косата си. Шапките и шаловете са прекрасен аксесоар, който през лятото е особено практичен, защото предпазва косата от UV-лъчите.
  • Един изключително важен продукт за косата през лятото е маслото за краища. От всичко най-много страдат именно те – за да се сбогувате със сухите кичури, винаги добавяйте капка или две олио. Добър вариант за по-добра хидратация и ревитализиране на косата е кокосовото масло за коса на VELNEA.

  • И един съвет, който дочухме във фризьорския салон: не боядисвайте косата си често през лятото. Всъщност въобще не си правете труда да я боядисвате преди морето. От солената вода боята не само се отмива, а направо изчезва. За това изчакайте да приключи ваканцията и освен с тен се завърнете с нов цвят на косата.

Насладете се на слънцето – все пак това е красотата на лятото, но не забравяйте, че то не е приятел – нито за кожата ни, нито за косата.

Всички описани продукти можете да намерите на Lilly Drogerie.

tips