Тренд от червения килим: Плитки в косите

В разгара на сезона на наградите и бляскавите Холивудски церемонии визията на звездите диктува тенденции в облеклото, аксесоарите, цветовете и прическите, които ще са модерни тази година.

Освен типичните вълни в косите, които са нещо обичайно за всеки червен килим, както и коковете, забелязваме завръщането на малко позабравените плитки. Но не в традиционния им вид, а вплетени в кок или небрежно обрамчващи като диадема пуснатата коса.
Любителка на плитките се оказа Дженифър Лоурънс, която присъства на абсолютно всички награди от началото на годината. На актрисата и се налага да е с нова визия на всяка церемония, а тук я виждаме със сплетена коса, прибрана в небрежен кок ниско на тила.
Лия Мишел от Glee също се възползва от новия тренд и прибра косата си в кок с плитки на тазгодишните People Choice Awards. Обикновено сме свикнали да виждаме актрисата с пусната коса на вълни, но с тази прическа тя изглежда много по-свежо и младежки.
Кейти Пери ни изненадва с невинната си визия и плитката, прибираща като диадема нейната гарвановочерна коса. Плитката придава нестандартност на свободните небрежни вълни на певицата.
Джулиан Хю също е прибрала русите си кичури в рибена кост по цялата дължина на главата ѝ. Хубавото е, че косата ѝ е светла и тази прическа се забелязва повече и има по-голям ефект, отколкото ако беше тъмна. Ако си със светла коса не се колебай и ти да я изпробваш!

Снимки: Profimedia

Виж още
Горещ тренд: винтидж прическа
Лесни прически за пaрти
Кои са горещите прически за пролетта?