Топ тенденции при прическите през 2016

Напоследък имаме чувството, че горещите тенденции при прическите се сменят много по-често, отколкото тези при дрехите и грима. 

Само за миналата година видяхме няколко вариации на разноцветната коса (в сиво, в цветовете на дъгата и в тези на галактиката), на класическото омбре (появи се дори “бомбре” за брюнетки), а прическата тип боб с дължина до брадичката или до раменете се превърна в истински хит и почти не остана звезда, която да не я е изпробвала. 
Сега коафьорът на знаменитости като Дженифър Лопес, Криси Тийгън и Мишем Уилямс, Хуан Карлос Мейсикес, споделя кои са трендовете, забелязани на седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, които попадат в неговия личен топ 3. Според него, съвсем скоро ще ги виждаме навсякъде – от червения килим до блоговете за красота. Ето ги и тях!

Аксесоари за коса



Dolce&Gabbana



Versace

“Всичко се свежда до това косата да е стилизирана много небрежно или изобщо да не е, за да може цялото внимание да попада върху аксесоарите. Искате резултатът да е естествен, като например с хлабав кок, който да ви позволи да добавите аксесоар по избор. Металните са много добра идея”, споделя той. Диадемите и богато украсените шноли са чудесен избор, но ако харесвате ретро излъчването, шалът с красив принт ще е чудесно допълнение към прическата ви. 

Перфектни плитки 

Proenza Schouler
Public School 

Плитките нямат намерение да ходят никъде. “Тази година разликата е в това, че вместо да са раздърпани, плитките са много гладки и стегнати.” За тази цел косата в корените също трябва да е пригладена до съвършенство, за което той препоръчва да използвате гел. Един от триковете, с който ще се отървете от стърчащи косъмчета в самата плитка и тези около челото ви, е следният: вземете голяма четка за грим, напръскайте я с лак за коса или друг тип фиксиращ спрей, а след това минете с нея отгоре, като избутвате косъмчетата назад. 

Гладък финиш 

Balmain

Victoria Beckham

“Косата трябва да е много права и семпла – никакви етажи. Изправете я с преса, използвайки продукт, който ще запази резултата,” завършва той. Подстрижките на черта ще бъдат хит тази година, независимо от дължината. Разделени на класически път, минаващ през средата на главата или хванати в стегнати, високи конски опашки, кичурите са идеално прави, със завиден блясък. Според Мейсикес е много важно да защитите косата при изправянето със сешоар и преса, за да може след това тя да е жива и лъскава, а не суха и изтощена. 
Снимки: Profimedia
Beauty календар: Горещите тенденции на 2016
Вдъхновение за грим и прически от “Златните глобуси”