Тайните съставки за красива коса на Кортни Кардашиян

Ако има нещо, за което завиждаме на момичетата Кардашиян, то определено е косата! 

Сестрите Кортни, Ким и Клои дори имат своя собствена линия с уреди и козметични продукти за красива грива. И макар Ким и Клои често да експериментират с цветове и дължини, Кортни е тази, която може да се похвали с дълга, гъста коса със страхотен блясък.

Риалити звездата споделя, че тайната съставка на нейната грижа е авокадото и по-точно смутито от авокадо. Не, не става дума само за част от диетата на Кортни! В допълнение към това, че брюнетката го включва в менюто си, тя използва авокадото и върху косата си. Кредит за смутито получава нейният фризьор Андрю Фицсимънс, който споделя: “Бях доста заинтригувам от смутитата, които пиеше, затова създадох такова и за косата й. Това е натурално средство за борба с възлите и накъсванията!”

Основна съставка в тази смес също така е сокът от лимон, който може да ви помогне да се избавите от пърхота. За да си я приготви, Кортни смесва едно авокадо, 2 лъжици зехтин, 2 лъжици мед и сока от половин лимон. Всичко това се миксира в блендер, за около 30 секунди, а след това се нанася върху косата с помощта на гребен. Маската трябва да подейства поне 45 минути, а още след първото измиване ще видите ефекта.

“Много хора ме питат как поддържам косата си блестяща,” пише още Кортни в своя сайт. “Исках да посветя цял пост на това какви са натуралните съставки, които използвам, за да имам здрава коса. Смесвам 2 с.л. ябълков оцет и голяма чаша с вода, като пия от водата два пъти на ден. Ябълковият оцет използвам и като шампоан, с който мия косата си от време на време. По този начин естественото pH на косата се нормализира, а в резултат тя е максимално чиста и много лъскава,” споделя Кардашиян за своята втора любима терапия.

Специалистите предупреждават, че не трябва да използвате ябълков оцет, ако скалпът ви е прекалено чувствителен или страдате от пърхот. Спокойно можете да се възползвате от маската с авокадо, мед и лимон, която е препоръчително да се прави веднъж на две седмици.