Тънката коса има нужда от специални грижи

Малко са жените, които могат да се похвалят със здрава и гъста коса, за която да не полагат неимоверни усилия.

Видът на гривата много често се определя от гена ни. Но и от грижите, които полагаме за нея. Има много жени, които са с изключително фин косъм и специалистите са категорични, че именно те не трябва да пренебрегват ежедневната beauty рутина.

Правилна грижа и измиване

Най-често тя се нуждае от ежедневно измиване. Препоръчително е за целта да използвате продукти с натурални съставки, които ще щадят косъма. Избирайте такива с минерали и витамин В, които са предназначени за ежедневна употреба. Изсушавайте косата със сешоар с наведена надолу глава. Не забравяйте да движите топлата въздушна струя в посока срещу растежа на косъма. Може да добавите малко лак в корените, за да запазите получения обем. Но запомнете, че трябва да използвате възможно най-минималното количество продукт. Важно е, тъй като тънкият косъм трудно понася тежки слоеве стилизанти и рискувате косата да се слегне и да изглежда зацапана.

Три неща вредят най-много на косата

Прическа според типа коса

Залагайте на по-къси прически, с които по-лесно ще придадете обем на косата. Колкото по-дълга е тя, толкова по-трудно е да запазите обема в корените. Може да изберете пикси прическа или каре. Вие сте късметлии, тъй като тези две визии са най-актуалните в момента и едновременно с това ще изглеждате страхотно с този тип. Може дори да си поиграете с цветовете, както и с леки вълни в косите. С по-светли кичури оптически ще придадете допълнителен обем. Същото се получава и ако начупите гривата си в леки кърдици.

5 нюанса на косата, които ни подмладяват с 10 г.

Красотата се влияе от храната

За да се радвате на страхотна коса, е много важна храната, която присъства на вашата маса. Експертите са категорични, че може да подобрите растежа, текстурата и блясъка й ако заложите на определени храни. Най-важното е да си набавяте достатъчно белтъчини, като най-важни са тези, идващи от морските продукти, телешкото, пилешко, ядки и кълнове. Похапвайте често и желирани десерти. От витамините най-важни за косата са тези от група В, особено рибофлавин, пантетонова киселина, биотин, инозитол, холин и фолиева киселина. Можете да си ги набавите от пълнозърнестия хляб, тъмнозелените зеленчуци, бобовите растения, царевицата.