Сухо подстригване, що е то?

Досега повечето от нас смятаха, че универсалното правило за подстригване на косата е тя да бъде намокрена, разресана и чак след това подрязана. 

Оказва се обаче, че има доста плюсове на това подстригването да се прави на сухи кичури. Дори можем да кажем, че тази техника в момента се радва на огромна популярност. Причината е, че за някои видове прически и типове коса, подстригването на сухо дава в пъти по-добри резултати, а освен това подобрява и състоянието на кичурите ви.
Ако се колебаете дали техниката би работила за вашата коса, вижте шестте причини, които ще ви убедят в това. 
Сухото подстригване е много подходящо за хора с къдрава и чуплива коса
Всяка дама с буйна грива ще ви каже, че е от огромно значение как точно ще бъде подстригана, етажирана и филирана косата, за да могат къдриците накрая да се оформят както трябва. Трудно е да се разбере дали същите къдрици няма да ви излъжат, когато са мокри и укротени. Обратното, подстригването им в нормалното им състояние означава, че фризьорът ви може правилно да прецени как точно застават те и точно къде трябва да позиционира етажите, за да не се окажете със съвсем различна форма на прическата след изсушаване. 

Самата процедура трае много по-кратко
Забелязали ли сте как, след като сте получили нормално подстригване и изсушаване, фризьорът ви отново взема ножиците и дооформя тук и там? Сухото подстригване елиминира не само тази стъпка, но и самото сушене, което също отнема доста време. 

Ето какво причинява алкохолът на косата ни

Подстригването е много по-щадящо за тънката и чуплива коса 
Мократа коса е склонна към накъсване и е еластична, особено ако преди това е подлагана на прекалено много стайлинг и най-вече обезцветяване. Когато вашият фризьор прокарва гребена си отново и отново през нея, косъмчетата могат лесно да се накъсат. В същото време, много по-вероятно е изгубените косми по време на сухо подстригване да са в пъти по-малко, което е много важно за хората с изтъняла коса, които се притесняват от накъсване и косопад. 
Изненадите след посещението в салона са много по-малко
Косата се разтегля, когато е мокра и изглежда много по-дълга, което е особено определящо за къдравите коси. Подстригването на суха коса позволява на фризьора да разбере колко точно коса трябва да отреже, за да не се получава неприятния резултат, в който вие сте поискали “само връхчетата”, а дължината ви е намалена с минимум три пръста. 
Прическата ви се оформя по-прецизно
Когато косата е суха нейните движения могат да бъдат по-добре преценени, а също и къде пада по-голямата ѝ тежест и къде точно трябва да се отреже, за да изглежда естествено. Така подстригването на сухо се превръща в идеален избор дори за правата коса, а един огромен плюс е, че накъсаните и нацъфтели краища се забелязват в пъти по-лесно. 
Подстригването е 100% съобразено с вашите нужди
Когато косата е мокра, много от фризьорите следват класическата формула и движения, на които са били обучени. Когато обаче е суха, те имат възможността да преценят посоката на ножиците и гребена точно според изискванията на вашата коса, следейки движенията ѝ на различните страни и основната ѝ форма, когато пада върху раменете ви.

Черешовото бомбре е най-новият тренд за брюнетки

Известни красавици и техните съвети за красива коса