Стробинг вече и за косата

Тенденцията стробинг при грима се роди като много по-натурален и незабележим начин да подчертаем чертите на лицето си, в сравнение с контрурирането.

И точно както при контурирането, стробингът е на път да превземе горещите трендове при косата. 
Техниката се характеризира с добавяне на повече “блясък” в косата, по същия начин както блясъка на лицето, който се постига с помощта на хайлайтър. Тук светлите кичури със златисти отенъци се правят на зоните, в които слънчевите лъчи достигат гривата, а това се комбинира със създаването на повече дълбочина и обем, редувайки кичури с два тона по-светли от натуралния цвят и такива два тона по-тъмни. 
“Стробингът ни дава възможността да персонализираме тенденциите при боядисването, в зависимост от естествения цвят на клиента, но в същото време да подчертаем по специфичен начин формата на лицето им и личния им стил, постигайки най-добри резултати,” казва Аманда Мей, фризьор колорист от Alibi Salon в Ню Йорк. “За някой с високи скули и светли очи например , по-светлите цветове се слагат в по-голямо количество и на високите кичури около лицето, точно около скулите, за да може светлината да пада на тези зони.”
Това може и да ви звучи подобно на обикновените кичури, но различното при стробинга е именно крайния резултат, съобразен с личните черти на дамата. “Традиционните кичури обикновено се правят, за да се отличават, докато стробинга, подобно на балеажа, залага на плавното преливане и блендиране на двата цвята, за много по-натурален и естествен завършек,” продължава Мей. 




Най-хубавото на тенденцията е че е подходяща за различните дължини и не зависи от това дали естествения ви цвят е на блондинка или брюнетка. Сред звездите, които вече демонстрираха стробинга, са Джиджи Хадид, Суки Уотърхаус и Джордан Дън. Трансформацията може да бъде трудно забелязана с просто око, но нейните качества се крият именно в това. Ако търсите начин да разчупите цвета си, без да го променяте напълно, стробингът може да ви спаси от вече тривиалното омбре.
Снимки: Profimedia

6 приложения на сухия шампоан, които ще ви изненадат

Най-горещите цветове за косата, които да пробвате тази зима