Страхотен обем в косата без никакви изкуствени вещества и химикали

Ако косата ви е тънка и искате да постигнете желания обем, без обаче да се притеснявате от всички химикали и вещества в продуктите, които се предлагат в магазините, предлагаме ви да изпробвате тези изцяло натурални средства!

Спрей с бира

Следващият път, в който се съберете с приятели, оставете си малко от питието за косата. Смесете чаша бира с 1/4 чаша вода, добавете 1 с.л. сок от лимон или лайм, който ще убие мириса на бирата и изсипете сместа в празна бутилка от спрей за коса. Впръсквайте спрея в корените, преди да направите прическата си. Оставете го да изсъхне и тогава действайте. Ползвате нормална бира, тъй като безалкохолните не осигуряват същия ефект. 

Бирен шампоан
Действа по същия начин, като спрея, само че при измиване. Изсипете 3/4 чаша бира в тиган или тенджера и оставете да ври, докато течността намалее на половина. Оставете да изстине и след това я смесете с любимия си шампоан. Когато миете косата си, оставете сместа да подейства за няколко минути, преди да изплакнете. 
Спрей с кокос
Използвайте кокосовото мляко като спрей върху мокра коса, а след това я стилизирайте както обикновено. Ще забележите моментална промяна в обема, а освен това ще осигурите на косата си хидратация и повече плътност. 

Терапия с мляко

В почти всеки хладилник може да се намери кисело мляко, а свойствата му в грижата за красотата са всеизвестни. Използвайте го под душа, като го нанесете като балсам от корена до върха. Оставете да действа за 5 мин. и изплакнете. 

Свойствата на яйцата

Нашите майки и баби се кълнат в полезните свойства на яйцата, особено за хубава коса. Отделете белтъците на 2-3 яйца и ги смесете с малко вода. След като сте измили косата си със шампоан, нанесете сместа и я оставете за малко, все едно сте си направили маска. След това изплакнете. 

Желатинов шампоан

Освен в сладкарството, желатинът може да се използва и за постигането на обем в корените. Добавете една супена лъжица обикновена желатинова пудра към шишето си с шампоан, а след това го използвайте както обикновено. 

Захарен сироп 

Захарта може да се използва за направата на сладък спрей за обем. Вземете две с.л. натурални захарни кристали и ги смесете в бутилка от спрей с вода. Разбийте добре, докато захарта не се разтопи. Използвайте спрея върху корените на влажна коса, преди да я стилизирате. 
Нямате време за изправяне и сешоар? Пробвайте това!
Жожоба и масло от чаено дърво ще излекуват сухия скалп