Стилистът на Блейк Лайвли издава стъпките към перфектната плитка

Най-красивата плитка, която сме виждали напоследък, всъщност не е плитка!

Или поне не се прави по класическия начин, както ни издава стилистът на Блейк Лайвли, виновен за прическата на актрисата, която се превърна в истински хит, след като тя публикува две снимки в своя Instagram профил. Род Ортега, който се грижи за косата на Блейк, докато актрисата снима филма The Shallows в Австралия, се вдъхновява за интересната плитка, докато двамата се катерят по крайбрежните скали една сутрин и спират да починат, докато той се погрижи за косата ѝ. А след като плитката може да се направи в такива условия, за нас това е сигурен знак, че можем да се справим с нея и вкъщи. 
“Беше импровизирано,” казва Ортега пред Refinery 29. “Бяхме на една много красива скала, гледайки листата и клонките около нас и се замислих дали не можем да пресъздадем тази гледка с коса?” 
За да си направите същата плитка, разделете косата на три, точно както за френска плитка. След това вържете на възел средната горна част. “Истински възел,” допълва Ортега, сякаш връзвате въже, а след това стегнете косата така, че възелът да попадне в основата ѝ. След това започнете да сплитате кичурите като за френска плитка, правейки по един възел на средната част след всяко пълно преплитане. Продължете по този начин с цялата коса, като накрая ще получите красива плитка с възли.  

Накрая, когато приключите с плетенето, се върнете обратно и леко отпуснете плитката. “Минах през всеки отделен възел и леко го разпуснах с пръсти,” допълва стилистът. Ако искате да опитате визията на Лайвли, трябва да запомните, че целта ви не е да постигнете точно същия резултат. “Много момичета смятат, че тези косата им за тези плитки трябва да е перфектна, но всъщност не е така. Тя трябва да е естествена и небрежна,” завръшва фризьорът на актрисата. 

Снимки: Profimedia, Instagram
Деветте правила на стила на Блейк Лайвли
9 модерни варианта на любимия кок
Петъчни прически: Красивата плитка на Нина Добрев