Спасението за жените с тънка коса

Сдобийте се с големи ролки 

Спомняте ли си колко често се употребяваха ролките в миналото? Е, нашите майки и баби очевидно са разбирали повече от нас. С помощта на няколко големи ролки закрепете току-що изсушените си кичури и ги оставете да постоят докато се приготвяте. След това, точно преди да изглезете, махнете ролките и се радвайте на допълнителната доза обем.

Изберете правилната прическа 

Колкото по-равни са краищата, толкова повече обем ще има в косата ви. Помолете фризьора ви за подстрижка, в която няма етажиране и кичурите не са филирани. Актуалните в момента карета с и “bob” с дължина до брадичката са много подходящи, но ако сте почитатели на дългата коса, не пречи тя да стига и до раменете. Не забравяте, че на всеки месец-два трябва да поддържате подстрижката, тъй като тънката коса е по-податлива на цъфтежи от всяка друга.

И правилния цвят 

Независимо какъв цвят е косата ви, добавянето на малко дълбочина (посредством тънки кичури, балеажи и дори омбре) може да придаде повече визуален обем. Този тип прическа също изисква сериозна подръжка, особено ако цветовете ви започват от корените.