Скрийте израсналите корени с блясък

Най-новата хитова тенденция при прическите, която завладя Instagram, е още по-нестандартна дори и от косата, боядисана в цветовете на галактиката

Да, и ние си мислехме, че по-шантаво от това няма накъде, докато не видяхме корените, обсипани с брокат. Поредната прищявка на бюти експериментаторките поставя на преден план това, което толкова много жени по света се опитват да скрият, а именно израсналите корени. 
Звучи красиво, нали? Е, няма как да отречем, че на практика е неприложимо в ежедневието, но пък парти сезонът наближава с пълна сила и ако не се страхувате от малко блясък, смело можете да изпробвате тенденцията и върху собствената си коса. Нуждаете се единствено от продукт, който да нанесете в корените и който да задържи броката на мястото му. Що се отнася до блестящите частици, можете да използвате каквито пожелаете и да ги съчетаете по цвят с тоалета си. 
По-смелите момичета изпробват тенденцията върху коса, боядисана в ярки цветове и стилизирана на прическа с път, върху който поставят самия брокат. Класически прав и страничен път са очевидният избор, но плитките по главата, опашките и коковете също дават достатъчно поле за изява. 
Оставяйки настрана неприложимостта в ежедневието, в случай че сте например над 25 години или не можете да си представите какви погледи ще предизвикате у околните, остава още един основен проблем – премахването на целия този брокат от косата след това. Момичетата, които са си имали работа с блестящите частици, било то по дрехи, грим или лак за нокти, със сигурност знаят какъв кошмар е отстранявамето им. Сигурни сме, че веднъж попаднал върху скалпа ви, ситният брокат ще остане там с дни, ако не и седмици, независимо от това колко пъти миете косата си. С други думи – пригответе се за блестящи възглавница, чаршафи, хавлиени кърпи и дрехи, защото ще се превърнете в истинска фея, разпръскваща блясък навсякъде, където отиде. 

Бихте ли изпробвали хитовата тенденция у дома?