Ще се осмелите ли? Косата в опушено лилаво е новият Instagram хит

Кичурите, оцветени в пастелни цветове, доминират в тенденциите при косите в последните две години, като Бела Хадид е последната популярна красавица, решила да направи този експеримент с външния си вид

Е, Бела заложи на перука, но не можем да отречем, че косата във всички цветове на дъгата се превърна в истински хит при знаменитостите, а Кайли Дженър, Хилади Дъф, Кеша и Джорджия Мей Джагър са само част от звездите, попаднали в плен на тенденцията.

Ярките цветове обаче имаха един голям недостатък, а именно задължителното изсветляване на косата преди тяхното нанасяне и фактът, че най-добре и отличителна се получаваше комбинацията между тях и платиненото русо.

Сега и брюнетките могат да лекуват, тъй като опушеното лилаво е пастелната тенденция, създадена за тях. В тон с гръндж вдъхновението, завладяло модната сцена, и този тренд е за смели момичета, обичащи експериментите с външния вид. Нюансите на лилавото варират от люляково през лавандулово до виолетото и почти винаги са съчетани с някой и друг кичур, оцветен в сребристо сиво. Корените остават тъмни, а цветовете са нанесени под формата на омбре или балеаж.

Разбира се, това не значи, че опушеното лилаво не е приложимо и за блондинки, дори напротив. Като всеки пастелен цвят и този изглежда пленително, съчетан с по-светлите нюанси на русото.