Селена Гомес и прическата й в стил Бриджит Бардо

Наскоро приятелят на Селена Гомес The Weeknd й направи снимка, на която певицата е с ефектна ретро прическа.

Полувдигнатата коса е очевиден реверанс към Бриджит Бардо и нейната запазена марка – сексапилна, обемна коса, повдигната силно в горната част.

Отпред са оставени няколко небрежно пуснати кичура, за още по-съблазнително излъчване. И обожаваме начина, по който тази толкова женствена прическа допълва черния костюм, в който е облечена певицата.

За всички като нас, които с удоволствие биха пробвали прическата на Селена, нейната фризьорка Даниел Приано обяснява как да я постигнем сами:

Вижте в снимки най-секси прическите на Селена Гомес

Първо, изсушете косата със сешоар. Можете да обърнете глава надолу, за да придадете допълнителен обем.

Докато я сушите и все още е съвсем леко влажна, пръснете в корените сух шампоан. Това ще придаде още повече плътност на косъма. И леко ще втвърди косата, което в последствие ще й помогне да се задържи повдигната.

По дължината нанесете с пръсти малко структурираща паста. Така прибраната коса няма да стои старомодно пухкава, а ще е леко разделена на кичури, за по-небрежен ефект. Не прекалявайте с продукта обаче, за да не я утежните прекалено и да й придадете нежелан мазен вид.

Можете леко да тупирате косата в горната част. След това я повдигнете и прикрепете отзад с няколко фиби. Пуснете по-късите кичури отпред – нека падат свободно отстрани на лицето.

Воала! Имате една сравнително лесна, изискана и същевременно модерна прическа.