Сдобийте се със страхотна коса докато спите

Всички мечтаем да се събудим с перфектно оформена коса, сякаш току-що сме се погрижили за нея. Звучи невероятно, но някои звездни стилисти са категорични, че има начин това да стане факт.

Тайната се крие в това, което правим с косата си преди лягане. Именно то определя как ще изглежда тя разно сутринта. Триковете, които издават специалистите, са съвсем лесни и бързо постижими.

Обем

Без значение дали имате къдрава или права коса, сутрин сигурно прекарвате часове, за да се сдобиете с така желания обем. Може да си спестите това време с няколко просто действия вечер. След измиване на косата, напръскайте с лек стилизант, разделете косата на етажи и си направете няколко дребни кокчета. На сутринта ги развържете, оформете с пръсти и отново напръскайте с лак и сте готови за тръгване.

Арганово масло
Косата ще стане копринено гладка, без заплитанеи лесна за стилизиране, ако заложите на нощна подхранваща терапия. За целта нанесете продукт с арганово масло на суха или влажна коса, увийте я с копринен шал за през нощта. Коприната няма да пропусне маслото, докато то омекотява и заздравява косата. Също помага и да спите на копринена възглавница. Памукът прави косата хвърчаща.

Хлабав кок
Страхотно е усещането да се събудите с прическа, която е готова само с един замах. След измиване на косата вечер, подсушете я така, че да остане леко влажна, и я вдигнете на хлабав кок. На сутринта я развържете и се радвайте на страхотни вълни. Ако сте от момичетата, чиято коса се изправя бързо, напръскайте я със стилизант.

Избегнете заплитането
Всички знаем досадното заплитане на косата, с което се събуждаме сутрин. Това се дължи на навика да спим със спусната грива. Специалистите са категорични, че е време е да се откажем от този навик и да започнем да спим с вдигната коса. За целта вечерта разрешете хубаво косата и я вдигнете на хлабав кок с мек ластик, който няма да ви убива. А ако току-що сте я измили и искате да избегнете хвърчащите косми на сутринта, нанесете малко количество балсам без отмиване, основно върху краищата. Разрешете с едър гребен, след това вдигнете на хлабав кок и си лягайте.

Сух шампоан
Ако косата ви е склонна към омазняване, не пренебрегвайте варианта да използвате сух шампоан преди лягане. Напръскайте в корените и оставете за няколко минути преди да оформите според предпочитанията си.