Пробвайте новата къдрава прическа на Джей Ло

През дългогодишната си кариера на поп дива и актриса, Дженифър Лопес е сменила толкова много цветове и прически, че вероятно дори тя не може да си ги спомни всичките.

Характерните за сцената буйни вълни, високите гладки конски опашки и интересните кокове, с които често дефилира по червения килим са често срещана гледка, но какво ще кажете за естествената ѝ коса? Лопес рядко показва на феновете си естествените си къдрици, затова е още по-интересно, че певицата е избрала точно този стил за новата си роля в сериала Shades of Blue, който дебютира преди дни по NBC. 
Фризьорът на Лопес Хуан Карлос Мейсикес споделя, че 46-годишната изпълнителка на „Booty“ била абсолютно за използването на естествената ѝ коса в сериала. „Играейки ченге от Ню Йорк, тя искаше визията ѝ да изглежда естествена, но все пак секси. Рядко носи косата си с естествената ѝ текстура, затова обожаваше решението.“
Мейсикес споделя и как точно да си направите прическата на Дженифър у дома, в осем лесни стъпки. 
Погрижете се за правилната дължина 
Мейсикес препоръчва подстрижка като на Лопес, при която дължината стига малко над раменете и етажите не са прекалено много. „Така ще създадете повече текстура, косата ще изглежда по-жива, а естествените къдрици ще изпъкват.“
Нанесете балсам без отмиване 
Косата на латината той подготвя още докато е мокра, нанасяйки лек балсам за оформяне на къдриците. „Той не утежнява кичурите и освен това помага срещу влажността на въздуха.“
Добавете пяна за коса
За да оформи перфектните къдрици, Мейсикес използва пяна за къдрава коса, която ги дефинира и фиксира, като същевременно се справя с хвърчащите косъмчета.
Изсушете я с дифузер
Стилистът не оставя косата на Лопес да съхне сама, тъй като по този начин текстурата и формата на къдриците могат да се изгубят. Вместо това, той използва дифузер, като топлината на сешоара спомага за това те да останат непокътнати. 

Оформете с тънка маша
Последната стъпка по оформянето, която според него е ключова за прическата, е да изглади и дефинира отделните къдрици с много тънка маша. „Минавам през различните кичури с машата, за да издържат по-дълго,“ допълва той. 
Завършете с лак за коса
За да издържи прическата ви цял ден е задължително накрая да напръскате с лак със силна фиксация. 
Ако през деня част от къдриците се разпилеят или времето е прекалено влажно, винаги можете да добавите малко балсам без измиване, с който да ги освежите чрез намачкване.

Снимки: Profimedia, NBC, Instagram

11-те навика на жените със страхотна коса