Прическите, които правят косата ни в пъти по-обемна

За дамите с по-тънка коса не всяка прическа е подходяща. С тези предложения, обаче, проблемът най-сетне има решение.

Правилната подстрижка, която да отива на вашия тип коса, както и формата на лицето ви, трудно се намира и за съжаление експериментите винаги ни струват скъпо – поне няколко месеца кофти фризури всеки ден. Затова потърсихме кои прически биха отивали най-много на дамите с по-тънка коса и ето кои открихме:

Прическа на няколко пласта

Пластовете са най-старият трик за справяне с лишената от обем коса. Благодарение на тях може да се радваме на малко по-дълга коса, без прекалено утежняване. Най-добре изглеждат, когато краищата на косата са леко накълцани за повече текстура. Това, което много стилисти бъркат в тази визия, е, че не разпределят правилно дължините на пластовете според формата на лицето.

Ако е направена, както трябва, обаче, тази прическа лесно се стилизира и оформя всеки ден. Просто добавете малко пудра за обем, нанесете според указанието и това допълнително ще придаде текстура на косата.

Добавите ли няколко небрежни къдрици, които да се завъртат навън, ще създадете още визуален обем и прическата ви бързо ще изглежда по-структурирана.

Къса равна подстрижка

Благодарение на равната линия всички пластове коса се натрупват и дават ефект на по-обемна прическа. Така и има възможно най-малко утежняване на косъма и това позволява естествено да се отпусне косата, така че дори с минимално топиране или стилизиране да изглежда обемна.

Ако успеете да намерите правилната дължина за себе си, ефектът е много стилен и шик. Прическата лесно се поддържа и стилизира, така че си спестявате и време сутрин.

Каре на една страна

Асиметричната подстрижка също помага за добавянето на обем. Ефектът се засилва още повече, ако прехвърлим по-голямата част от косата си на една страна. Така макар и обемът да е съсредоточен само в едно място, се създава цялостна илюзия за структурирана фризура.

tips