Прическата на Оливия Палермо в 5 лесни стъпки

Елегантният кок е лесно решение за прическа, когато става дума за по-специално събитие или просто тоалетът ви го изисква. 

Но какво ще кажете за този интересен хибрид между полуприбрана коса и кок? Видяхме го демонстриран от Оливия Палермо, а фешънистата споделя, че прическата е най-доброто допълнение за всяка романтична визия.

Стилистът Ники Епи е отговорен за този небрежен шик и ни дава малко повече насоки за това как да копираме стила на Оливия у дома. “Трябва да създадете перфектната текстура на косата си. Когато сте готови с това, само следвайте лесните стъпки, а резултатът ще е страхотен”. 

Топ 10 на хитовите прически за лято 2017

“С Оливия започнахме, като изсушихме косата й с дебела четка и продукт, придаващ обем на вълните й. След като косата е суха, я разделихме на две части, като долната вързахме на опашка на тила.”

“След това разделете останалата коса на две части, които трябва да се прихлупят една върху друга. Лявата част, започваща от ухото, трябва да мине върху дясната, а след това да се подпъхне под опашката. След това същото се повтаря с дясната част.”

“Всяка от двете части се фиксира с два кичура, усукани около ластика на опашката. Колкото по-малко кичури, използвате, толкова по-добре.” Самите кичури пък фиксирате с обикновени фиби.

Сватбени прически, вдъхновени от звездите

Следващата стъпка е да разрешите косата назад и я напръскате с лак. Постарайте се кокът да не е прекалено стегнат и да оставите няколко свободни кичура пред лицето, за да запазите небрежния вид на прическата.