Прическата, която завладя и червения килим

Space buns е вариант на тема кок, но тази прическа завладя дори червения килим.

Колкото и да е странно, това е перфектната прическа за всеки ден: лесно може да я направите, удобна е за носене и изглежда ефектно. Звездите обожават космическите кокчета и често ги повтарят във визията за различни събития.

Младежки бунт

Симетричните кокчета веднага се асоциират с младост, свежест и известна несериозност. Именно от това се възползваха стилистите на Мили Боби Браун по време на церемонията за връчването на наградите на гилдията на актьорите Screen Actors Guild Awards — 2018. В комбинация с блестящи сенки, матово розово червило и кецове, визията й наистина беше по-подходяща за летен музикален фестивал, отколкото за сериозно събитие.

Романтична и небрежна

Романтична визия е тази с кокчета ниско долу от двете страни на тила – така ще избягате от визията в стил „Мини Маус“ и ще внесете повече шик. Няколко палави отпуснати кичура около лицето са тайната на очарователността на косата ви.

Прическата според типа жена

За къдрокосите

Space buns традиционно е предпочитана прическа от дамите с къдрави коси: това е естествен начин да запазят обема им и да ги приберат от лицето си. Актрисата Жанел Моне даде урок по изпозлване на аксесоари: кокчетата й са обградени с фиби с цветя и диадема в същия стил. За да бъде успешен този трик обаче, трябва да приложите чувството си за мярка. С ддна излишна фиба в прическата ви рискувате да заприличате на петокласничка.

Как да направите Space buns:

• Разрешете косата си и я разделете на две.
• Направете две симетрични опашки и ги разположете на височината, на която искате да бъдат кокчетата.
• Разрешете ги (тази стъпка може да пропуснете, ако сте с къдрава коса).
• Завъртете всеки кичур около основата на опашката, закрепете го с фиби и напръскайте с лак.
• След това може да добавите аксесоари, за да скриете ластиците и използвайте фантазията си, за да довършите прическата.

Текст: Люба Вангелова