По-горещи ли са червенокосите?

Когато се отправяте към фризьора с желание за промяна, допускате ли, че различният цвят, който сте избрали, може да накара околните да ви възприемат по друг начин?

Може и да ви изглежда леко преувеличено, но е факт, че съществуват редица впечатляващи изследвания за това как изглеждат блондинките, брюнеките и червенокосите в очите на хората, които не ги познават. С други думи, цветът на косата е един от решаващите фактори в това какво първо впечатление оставяте.

Кестенява или черна

В очите на останалите вие сте атрактивна, интелигентна и истински професионалист. 

Макар проучванията да показват, че блондинките са по-открити и отворени към комуникация, брюнетките са тези, които околните класифицират като по-красиви. Освен това, дамите с тъмна коса се смятат за по-умни и способни в сферата, в която са избрали да се развиват, а едно анонимно изследване показва, че понякога шефовете са по-склонни да наемат брюнетки, отколкото служителки с друг цвят на косата. От отрицателната страна обаче, ако имате кестенява или черна коса, е много възможно хората да ви смятат за арогантни и пресметливи.

Червена

В очите на околните вие сте уверена, успешна и темпераментна

Да, хората, особено мъжете, наистина смятат, че червенокосите жени са по-горещи от останалите. Освен това, според останалите, дамите с огнена грива не са никак срамежливи. Едно проучване пък сочи, че те са и най-успешните, тъй като висок процент от участващите в него жени на високи постове, имали червена коса.

Руса

Хората ви смятат за открита и забавна. 

Популярното вярване е истина – блондинките наистина се забавляват повече! Или поне така смятат останалите. Освен това цветът е най-желаният сред жените, тъй като естествено русите коси са рядкост, но не чак такава, като естествените червенокоси дами. Според проучванията, жените с руса коса се смятат за много по-позитивни и отворени към общуване и забавления хора. Това обаче не значи, че те не са професионалисти! Оказва се, че блондинките печелят повече пари от брюнетките и червенокосите.