Петъчни прически: 5 варианта, за които ще ви трябват само 10 минути

Уговорили сте си среща в петък вечер, но още от сега усещате, че след работа няма да имате никакво време, нито желание, за прекалено много приготовления.  

А как ви се иска за пореден път да се скатаете от женската вечер, да се сгушите под одеалото и да наваксате със сериалите от изминалата седмица… Само че не може вечно да отлагате, а това, че просто ви мързи да си направите прическа и грим, не е никакво оправдание. За ваше (и наше) щастие обаче, тенденциите при прическите тази есен се свеждат до това всичко да е максимално небрежно-елегантно и лесно за изпълнение. Ето няколко варианта, които ще ви отнемат точно 10 минути, но затова пък изглеждат неустоимо!
Хипи плитки
И тази година плитките неизменно присъстваха в летния ни стил, и без проблем можем да ги пренесем в есента. Хубавата страна на тази прическа е, че изобщо не изисква някакви специални умения. Плитките са съвсем класически, могат да бъдат разположени където пожелаете, а косата не трябва да е изправяна или къдрена с маша, нито пък да е току-що измита. Когато ги довършите и фиксирате с фиби по начина, по който искате, използвайте малко пяна за коса, с която леко да намачкате останалата коса и да придадете обем. 
Небрежен френски кок
Комбинира в себе си цялата елегантност на парижанката, но едновременно с това и любимата ни модерна небрежност, завладяла тенденциите така успешно. Какво ви трябва? Малки фиби, лак са коса и гребен, с който след като приключите с кока, леко да издърпате няколко кичура. Предварително я напръскайте с малко сух шампоан в корените, който ще ѝ придаде обем и текстура, с която ще работите по-лесно. 
“Фалшивата” полу-обръсната прическа
Копирайте стила на Риана, без да се подлагате на драстичната промяна. Този стил е подходящ за коса, която сте стилизирали в едри къдрици или вълни, но на втория ден тя е загубила обема си и буклите са безформени. Преметнете косата си на една страна, както е показано, и с помощта на няколко фиби я приберете от долната страна. Можете да включите и плитка в прическата. Напръскайте с лак около фибите, за да държат по-здраво, и в предната част, за да не падат кичурите върху лицето ви. 
Двойна конска опашка
С тази прическа постигате не само обем, но и илюзия за дължина. Разделете косата на две части и вържете първата опашка малко над нивото на тила. С помощта на фиби закрепете бретона, като леко повдигнете, за да има обем. Хванете останалата коса на висока опашка, като леко подръпнете, след като е готова, за да постигнете обем в основата. След това се уверете, че косата е разпределена добре върху долната опашка. Фиксирайте с лак. 
Романтичната плитка
Не е случаен факта, че тази прическа е абсолютен фаворит сред модните блогъри. Разделете косата на страничен път, като по-голямата част от косата ще е тази страна, където ще е плитката. Сплетете я по класически или друг начин, в зависимост от възможностите си, и я хванете с ластик. След това раздърпайте плитката, за да стане по-обемна. В горната част също трябва да има небрежен обем, а ако желаете може да пуснете няколко свободни кичура, които да обрамчват лицето ви.