Парти плитки с кокетен акцент, вдъхновени от Chanel

Има си причина да наричаме плитките вечната класика при прическите – няма друг стил, който да е подходящ както за ежедневието, така и за всеки специален повод.

Докато търсим вдъхновение за визията си през този празничен сезон, от Chanel ни дадоха готов отговор.

На традиционното пищно ревю на френския бранд Métiers d’Art, което тази година се проведе в Хамбург, стилистът Сам МакНайт създаде няколко различни плитки в косите на моделите. Класически, майсторски усукани и тип “рибена опашка”, те впечатляваха и с аксесоарите, които поставяха кокетен акцент в прическите.

Финалните щрихи на всяка плитка бяха аксесоарите: брошка с диаманти и перли или черната панделка, превърнала се в синоним за Chanel. Някои от визиите на момичетата бяха завършени с шапки, издържани в морската тематика на ревюто или пък деликатни черни воали. А що се отнася до грима, леко опушен поглед в черно, сребристо и синьо се съчетаваше с прозрачен глос върху устните.

Семпли и едновременно с това впечатляващи са както гримът, така и прическите от ревюто на Chanel. Веднага се впускаме в търсене на перфектния аксесоар за плитките си, а повече вдъхновение ви показваме в галерията. 

Снимки: Profimedia