“Облак” за коса – неочакваният летен аксесоар

Така нареченото скрънчи за коса от 80-те и 90-те се завърна, а вече го откриваме и в нов прочит – много по-момичешки и забавен.

Нарича се “облак за коса” и е изработено от тюл или органза. Платът е повече, което го кара да се набира по ефектен, кукленски начин. И наистина напомня на малък цветен облак, кацнал върху прическата ви.

Идеята е на марката Room Shop Vintage и трябва да им признаем, че много успешно стилизират малките и големи облаци в кокетни и нестандартни летни визии.

А освен необикновени и привличащи вниманието, техните скрънчита са и екологични. Създателите на марката ги шият от остатъчни парчета органза, които няма за какво друго да бъдат използвани, което си е доста находчиво, предвид крайния ефект!

Какъвто, между другото, можем да постигнем и сами. Ако облаците ви харесват, доста лесно можете да си ушиете такива и сами и да облечете с тях най-обикновен ластик за коса (в телесен нюанс, за да не се вижда под тюла). Просто използвайте повече плат, за да се получи “облачния” набран ефект. За слънчева лятна визия!