Новият хит при плитките е вдъхновен от… цип!

Плитките са и винаги ще си останат любимата прическа не само за специални случаи, но и за дните, в които косата ни просто не се подчинява на никакви правила. 

И докато някои от тях са безумно лесни и могат да се направят точно за 5 минути, докато пием сутрешното си кафе, други са истинско произведение на изкуството. Впечатляващи и романтични, тези плитки ни предизвикват да покажем креативност.

Това важи с пълна сила за новите любими плитки на Pinterest, вдъхновени от цип. Така наречените “zipper braids” носят своето име, защото наистина приличат на цип. Според фризьора на Кели Озбърн, Джозеф ДиМаджио, това всъщност е една малко по-различна френска плитка. В началото се процедира по същия начин, като косата се разделя на три части: два тънки кичура, които служат за основа, и цялата останала коса, от която постепенно се изтеглят тънки кичури.

Има различни начини, по който плитката да бъде завършена: може да я оставите като свободна опашка или да я довършите като обикновена плитка. Или пък да я приберете под формата на небрежен кок на тила! Изборът е изцяло ваш.

Разбира се, благодарение на Интернет и вие можете да си направите “плитката цип”. Този YouTube tutorial дава лесен пример, дори да сте аматьори!