Нова мания: контуриране на косата със светли тонове

През последните няколко години контурирането не отстъпва първата позиция при тенденциите в красотата. 

Появиха се какви ли не методи: “клоунско контуриране” с обилни количества светъл фон дьо тен, така нареченият “baking” и дори контуриране с помощта на рисунки, вдъхновени от индийските татуировки с къна. Последният тренд обаче отново е насочен към подчертаване на чертите на лицето, само че се извършва посредством… косата. 
Доказвайки, че трендът скоро няма да изчезне, използването на по-тъмни и по-светли кичури, омбре и балеаж е най-новата мания, която вече набира популярност сред звездите. Предназначението е същото – подчертаване на скулите, оформяне на по-кръглите лица или отвличане на вниманието от широката челюст. Боядисването на по-светли кичури, които да обрамчват широкото лице например, създава илюзията за издълженост. 
Сред звездните почитатели на новата тенденция са Сара Джесика Паркър и Джесика Алба, а поставянето на по-светлите нюанси, както при контурирането с грим, зависи основно от формата на лицето. Ето какво съветват коафьорите. 
Овално лице и звездно вдъхновение от Блейк Лайвли
Овалната форма на лицето не само е най-желаната, но и тази, която отива на всички. Нещо като формата тип “пясъчен часовник”, когато се отнася за тялото. Ако лицето ви е с такава форма, можете да си позволите да експериментирате със смесица от по-светли и по-тъмни нюанси, започващи още от корена и стигащи то самия връх на косата. Те ще придадат дълбочина на основния ви цят, а косата ще изглежда с по-плътна текстура и повече блясък. 
Кръгло лице и звездно вдъхновение от Кирстен Дънст 
По-светлите тонове се нанасят по линията на косата от ухо до ухо, като по този начин издължават лицето и чертите, и придават светлина на челото. По-тъмните или по-наситени цветове са предназначени за долните пластове, кичурите точно под ушите и част от краищата, за да предизвикат контраст и да обрамчат линията на брадичката. 
Продълговато лице и звездно вдъхновение от Сара Джесика Паркър
По-тъмните цветове се нанасят от корена по продължението на кичурите в задната част на косата и около пътя, като надолу те се сливат чрез омбре похват с по-светли, златисти тонове. От основата те се нанасят в предната част на косата и под ушите, създавайки повече обем и оптически правейки формата му по-заоблена. 
Квадратно лице и звездно вдъхновение от Дженифър Анистън
Кичурите са боядисани в няколко различни нюанса на русо, светло и тъмно кестненяво, обрамчващи цялото лице: челото, слепоочията и челюстта. Независимо от прическата, която не е задължително да е на етажи, тази цветова комбинация омекотява всички черти и в същото време насочва погледа към очите. 
Сърцевидно лице и звездно вдъхновение от Рийз Уидърспуун 
Долната част на лицето е подчертана и омекотена посредством по-светли от останалата коса кичури, боядисани в зоните на ушите и цялата долна половина на косата. Съвсем тънките кичури, миксирани с по-тъмен основен цвят и корени, създават илюзията за овална форма и придават дълбочина на прическата. 
Снимки: Profimedia