Нямате време за изправяне и сешоар? Пробвайте това!

Всички искаме да добавим поне един ден между две измивания на косата, от една страна защото честата употреба на шампоан е доста вредна, от друга… е, разбирате липсата на време не по-зле от нас. 

Колкото и да обичаме косата си веднага след баня, когато е изправена с преса, накъдрена с маша или издухана със сешоар, този ефект се задържа точно ден-ден и половина. Най-честото решение след това е добрата стара конска опашка, която, слава богу, никога не излиза от мода. Ние обаче имаме няколко предложения за други прически, които всъщност стоят по-добре на коса, която не е току-що измита.
Ако косата ви е склонна към омазняване, този тип плитки е чудесен вариант, който ще прикрие състоянието на корените. Този тип коси обикновено са доста по-сухи в краищата, а честото миене ги прави още по-изтощени. Други прически за полу-вдигната коса също са добро решение, тъй като кичурите са прибрани в основата, а краищата падат свободно. Ако използвате маша или преса, с която правите къдрици, а на втория ден ефектът им се губи, използвайте плитките в основата, а къдриците в долната част отново ще стоят ефектно. 
Френският кок на току-що измита и блестяща коса изглежда малко строг, тъй като трябва да бъде доста стегнат, за да може косата да се задържи. Доста по-небрежен е вариант се получава, когато го правим на коса, която не е измивана в последните 2 дни. Стърчащите кичури са очарователен бонус. 
Когато стане дума за ниски плитки, особено тип “рибена кост”, колкото по-небрежна и разпиляна изглежда, толкова по-добре. Можете дори да си поиграете с плетката, като пропуснете на някои места или прехвърлите двоен кичур на други. Целта е да изглежда така, сякаш едва се държи. 
Високият кок тип “балерина” също има своя небрежен вариант, който да приложим на неизмита коса. Изобщо не е случайно, че от поне две години той се превърна в любима прическа на всички от звезди до онлайн знаменитости.
За този нисък кок ще ви трябват единствено ластик и няколко фиби. Хванате косата на ниска опашка на тила и след това експериментирайте с начина, по който ще фиксирате кока. Превъртайте, подпъйвате и след това фиксирайте с фибите и доволно количество лак. 

 
Момичето с перфектните прически – Амбър Хърд
10 прически, които ще ви подмладят с 10 години
Braid it! Прически с плитки, вдъхновени от звездите