Небрежен кок с ретро вълни

Прическата на Ейми Адамс от Златните Глобуси се превърна в хит, а сега фризьорката й разказва как можем да си я направим сами. 

Фризьорката на Ейми, Лейни Рийвс, е почерпила вдъхновение от блясъка на Холивуд през 20-те години на миналия век, но леко небрежния кок придава на тази класическа визия по-модерно излъчване. 

Как се прави прическата? 

Направи си път на една страна още докато си с мокра коса и я изсуши така. Закрепи кичурите от страната, от която косата ще пада свободно с фиба. Там ще започват вълните. Използвай стилизиращ спрей с приглаждащ ефект и ретро преса за едри вълни (става и с маша), като делиш косата си на не много дебели кичури, за да се получат вълните по-добре. След като си направила цялата коса я вържи на ниска опашка, леко настрани. Увий опашката около пръстите си, усучи я в основата й и след това я закрепи с няколко малки фиби. След като си готова вече можеш да решиш колко точно искаш да е небрежен кока. За по-младежко и непринудено усещане леко издърпай няколко кичура и го направи по-свободен. 

Снимки: Profimedia